Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Άλμα στην τεχνολογία προβολής επιχειρεί η Sony : Προτζέκτορες με λέ’ϊζερ!


Τι είναι αυτό το περίεργο κουτί;

Η νέα μονάδα φωτός της Sony τεχνολογίας RGB (Red, Green, Blue) laser!

Την νέα αυτή τεχνολογία που μπορεί να παρέχει ακόμη και ισχύ φωτισμού 21 W (ισοδύναμη με 5,000 lumens) ανακοίνωσε σήμερα η Sony Corp. Με συνολική ισχύ 10W για το κόκκινο, 6W για το πράσινο και 5W για το μπλέ, είναι μια μονάδα φωτισμό -εντάξει, λάμπα… με απίστευτα μικρές διαστάσεις, μόλις 152χιλ x 114χιλ x 30.5χιλ.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τις μονάδες λέϊζερ είναι υψηλής ένταση στερεού τύπου SHG*2 laser για το πράσινο ενώ και το κόκκινο και το πράσινο λέϊζερ είναι εξελιγμένα από τη ίδια τη Sony.

Επιπλέον η μετατροπή ενέργειας για τις νέες αυτές λάμπες λέϊζερ είναι από 15 εως 22% (18% μέσος όρος), ιδιαίτερα υψηλές τιμές αποδοτικότητας για ορατού φάσματος λέϊζερ!

Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται πως “όταν χρησιμοποιείται στη θέση μιας λάμπας xenon που είναι που είναι η φωτεινή πηγή των βιντεοπροβολέων σήμερα, η μονάδα αυτή έχει σειρά πλεονεκτημάτων καθώς βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία λέϊζερ.

Τα δεδομένα αυτά την κατατάσουν στη θέση της μικρότερης λάμπας στον κόσμο που συνδυάζει χαμηλότερη κατανάλωση, υψηλότερο κοντράστ, ευρείες χρωματικές δυνατότητες -color gamut, και περισσότερες από 10,000 ώρες ζωής.

Η νέες λάμπες λέϊζερ θα φύγουν από το εργοστάσιο της Sony στο 2ο εξάμηνο του 2010…

(1) Υψηλότερη φωτεινότητα (με πολλαπλά modules).
(2) Πιο μεγάλη ζωή.
(3) Χαμηλότερη κατανάλωση.
(4) Υψηλότερο contrast, ευρύτερη χρωματική γκάμα.
(5) Σμίκρυνση των οπτικών τμημάτων όπως πρίσματα.

gadgetfreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου