Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τέλος εποχής για το RealDVD


H αμερικανική εταιρεία RealNetworks κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τα στούντιο του Χόλιγουντ και διακόπτει τη διάθεση του προγράμματος RealDVD που αντιγράφει προστατευμένες ταινίες.

Η εταιρεία θα καταβάλει μάλιστα 4,5 εκατ. δολάρια στα στούντιο, ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα, και θα προσφέρει επιστροφές μετρητών στους 2.700 χρήστες που αγόρασαν το πρόγραμμα.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008, όταν έξι μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες –Walt Disney και Sony Pictures μεταξύ άλλων- κατέθεσαν αγωγή κατά της RealNetworks για το λογισμικό της που μόλις είχε κυκλοφορήσει.

Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι το RealDVD πρέπει να κηρυχθεί παράνομο επειδή επιτρέπει τη δημιουργία πειρατικών αντιγράφων.

Η RealNetworks αντέτεινε ότι το πρόγραμμα ικανοποιεί το νόμιμο δικαίωμα των χρηστών να δημιουργούν εφεδρικά αντίγραφα ταινιών που έχουν αποκτήσει με νόμιμο τρόπο.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε το επιχείρημα της εταιρείας και εξέδωσε περιοριστικά μέτρα που απαγόρευαν τη διάθεση του RealDVD όσο εκκρεμούσε η υπόθεση.

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου οι αντίδικοι κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό, ο οποίος απαγορεύει στη RealNetoworks να πουλά το RealDVD ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου