Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Στην Αθήνα οι Pierce Brosnan και Uma Thurman

Δύο πραγματικοί stars του Hollywood πρόκειται να βρεθούν στην Αθήνα και μάλιστα στην Ακρόπολη στις 29 Ιανουαρίου. Ο Pierce Brosnan και η Uma Thurman θα δώσουν με την παρουσία τους την απαραίτητη λάμψη στην παγκόσμια παρουσίαση της ταινίας «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της Αστραπής», που θα γίνει στη χώρα μας.

Πρόκειται για τη μεταφορά του πρώτου ομότιτλου μυθιστορήματος από τα πέντε συνολικά που έγραψε ο Rick Riordan υπό το γενικό τίτλο «Percy Jackson And The Olympians» με ήρωα έναν έφηβο στη Νέα Υόρκη με άστατο χαρακτήρα που δεν μπορεί να στεριώσει σε σχολείο.

Ο Πέρσι (χαϊδευτικό του... Περσέα) μαθαίνει ότι είναι ο γιος του Ποσειδώνα και ότι οι θεοί του Ολύμπου ζουν και βασιλεύουν, μόνο που τώρα κατοικούν στον μυθικό 600ό όροφο του Empire State Building! Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο Δίας κατηγορεί τον Πέρσι ότι του έκλεψε την αστραπή, και έτσι ο μαχητικός έφηβος πρέπει ν’ αποδείξει την αθωότητά του αντιμετωπίζοντας θεούς και τέρατα από την ελληνική μυθολογία.

Καθ’ ότι το θέμα της ταινίας έχει, όπως καταλαβαίνετε, έντονες επιρροές από την ελληνική μυθολογία – μέσα από τα μάτια του Hollywood πάντα – επιλέχτηκε η Αθήνα και συγκεκριμένα ο χώρος κάτω από την Ακρόπολη για την παγκόσμια παρουσίασή της, λίγες μέρες πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της στις αίθουσες στις 11 Φεβρουαρίου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο «μετρ» σε τέτοιου είδους blockbusters (και σκηνοθέτης των δύο πρώτων Χάρρυ Πότερ) Chris Columbus, ενώ το πραγματικά ‘αστεράτο’ καστ εντυπωσιάζει: Sean Bean ως Δίας, Kevin McKidd ως Ποσειδώνας, Steve Coogan ως Άδης, Pierce Brosnan ως Κένταυρος Χείρων, Uma Thurman ως Μέδουσα, Rosario Dawson ως Περσεφόνη, Ray Winstone ως Άρης και Melina Kanakaredes ως Αθηνά, μεταξύ άλλων. Τον Πέρσι θα υποδυθεί ο νεαρός, αλλά όχι πρωτοεμφανιζόμενος, Logan Lerman και τη θνητή μητέρα του η αγαπημένη Catherine Keener.

foxlifetv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου