Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Google Earth 6, Φέρνει Περιήγηση στο δρόμο & δένδρα

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να πεις ότι το Google Earth γίνεται τόσο προηγμένο που πλησιάζει επικίνδυνα να μοιάσει με την πραγματική Γη.

Η έκδοση 4 έφερε τον ουρανό, η έκδοση 5 έφερε τους ωκεανούς και τώρα η έκδοση 6 φέρνει τα δένδρα. Ναι, δένδρα. Αληθινά περιμένω την έκδοση 7 να επισημαίνει την προσθήκη σκόνης.

Πέρα από τα αστεία, η τελευταία έκδοση είναι προφανώς η καλύτερη έως τώρα. Και τα δένδρα είναι προφανώς ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Γης. Για να έχετε στο Google Earth ο γίγαντας των αναζητήσεων έχει κάνει μοντέλα 3D σε πάνω από 50 διαφορετικά είδη δένδρων. Και περιέλαβαν πάνω από 80 εκατομμύρια από αυτά σε διάφορα μέρη στον κόσμο όπως την Αθήνα, το Βερολίνο, το Σικάγο, την Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τόκιο. Επίσης εργάζονται με περιβαλλοντολογικούς οργανισμούς για να φτιάξουν τα μοντέλα απειλουμένων δασών σε όλο τον κόσμο.

Η άλλη μεγάλη προσθήκη στην τελευταία έκδοση του Google Earth είναι το Street View (θέα από τον δρόμο). Για να είναι ξεκάθαρο, το Google είχε μια μορφή περιήγησης στο δρόμο από το 2008, αλλά τώρα είναι πλήρως μέρος της εμπειρίας του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάτε από το διάστημα μέχρι την περιήγηση του δρόμου αδιάλειπτα.
Και τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε στους δρόμους της Γης με το Google Earth. Απλά χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι για να κινηθείτε.

Το Google Earth 6 επίσης κάνει ευκολότερο να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε τα ιστορικά μνημεία. Αυτή η λειτουργία προστέθηκε στην έκδοση 5, αλλά δε ήταν εύκολο να την βρεις. Τώρα μπορείτε να το δείτε όταν είναι διαθέσιμο στην βάση της οθόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου