Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μουσική από το... παράθυρο!


Ονομάζεται Εclipse και αποτελεί το όραμα του βιομηχανικού σχεδιαστή Χοάνγκ Νγκίγεν για τη νέα «πράσινη» συσκευή αναπαραγωγής μουσικών αρχείων της Sony. Το πρωτοποριακό ηχοσύστημα προσκολλάται με μια βεντούζα στο τζάμι του παραθύρου και με τη βοήθεια των ηλιακών κυψελών που φέρει στο πίσω μέρος συσσωρεύει ηλιακή ενέργεια. Αυτή στη συνέχεια αποθηκεύεται στην μπαταρία επιτρέποντας στη συσκευή να παίζει ακόμη και όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.

Μέσω της τεχνολογίας bluetooth, wi-fi ή θύρας USΒ η κομψή συσκευή μπορεί να συνδεθεί και να συγχρονιστεί με άλλες φορητές μουσικές συσκευές για να παίξει μουσικά κομμάτια ή να λάβει ε:νημερώσεις για τον καιρό. Διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία, ενώ με τρόπο που θυμίζει κασετόφωνο ανοίγει και δέχεται στο εσωτερικό της έξυπνα κινητά τηλέφωνα, όπως π.χ. το iΡhone της Αpple, για πλήρη συνδεσιμότητα.

Ο σχεδιαστής προτείνει ακόμη μια σειρά εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για Αndroid και iΡhone που να προσφέρουν στον χρήστη τη δυνατότητα να εναλλάσσει ταπετσαρίες στην οθόνη του Εclipse ενόσω παίζει προεπιλεγμένα κομμάτια.

Για την ώρα, παρ΄ όλα αυτά, ο ιαπωνικός κολοσσός δεν έχει ακόμη ξεδιπλώσει τα σχέδιά του για τη μελλοντική εκμετάλλευση του εντυπωσιακού σχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=49&artid=365533&tid=481&dt=07/11/2010#ixzz15Rm64rHY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου