Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Καθημερινή - Σάββατο 27/11/2010




2010 - Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο πολιτισμός μας σε μετάβαση - Από τον καταναλωτισμό στην αειφορία

Ο καταναλωτισμός έχει παρασύρει, όπως ένα τσουνάμι, τον ανθρώπινο πολιτισμό αλλά και τα οικοσυστήματα του πλανήτη. Ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας καταστροφής είναι πλέον ορατός. Αν βρούμε τον τρόπο να σχηματίσουμε έναν δίαυλο και να διοχετεύσουμε αυτό το κύμα, μετασχηματίζοντας τα πολιτισμικά μας πρότυπα με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, όχι μόνο θα αποτρέψουμε την επικείμενη καταστροφή, αλλά θα εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή αειφορίας, που θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να μακροημερεύσει για πολύ ακόμη.

Στη φετινή έκδοση 2010 - Η Κατάσταση του κόσμου, του Ινστιτούτου WorldWatch, πάνω από 50 αναγνωρισμένοι ερευνητές και ακτιβιστές περιγράφουν πώς μπορούμε να ανακατευθύνουμε τους κυρίαρχους παγκόσμιους θεσμούς -την εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης, τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις, τα παραδοσιακά συστήματα και τα κοινωνικά κινήματα- προς πολιτισμικά πρότυπα επικεντρωμένα στη βιωσιμότητα.

Μια τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη έκδοση, με πλούσια στοιχεία, κατατοπιστικούς πίνακες, αποκαλυπτικά διαγράμματα, ειδικά θεματικά πλαίσια και σαφείς απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις για την κατάσταση του πλανήτη μας.

Την έκδοση προλογίζουν οι Σπύρος Κουβέλης, υφυπουργός Εξωτερικών, Muhammad Yunus, ιδρυτής της τράπεζας Grameen και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2006, και ο Christopher Flavin, πρόεδρος του Ινστιτούτου WorldWatch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου