Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κυνόδοντας: βραβείο στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας

Ακόμη μία τιμητική διάκριση απέσπασε η ταινία Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου με την πρώτη θέση στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ η ταινία δημιουργεί σπάνια ατμόσφαιρα ανησυχίας και το μήνυμά της διαβιβάζεται με ανηλεή αμεσότητα, ωστόσο αφήνει ένα παράθυρο για διαφωνίες.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν ο υπεύθυνος για την επιλογή των ταινιών για το Φεστιβάλ, Αμερικανός Τσάρλι Κόκεϊ, ο Νορβηγός διανομέας ταινιών Φρανκ Λ.Στάβικ και ο Σλοβένος συγγραφέας και σκηνοθέτης Γκόραν Βοϊνοβιτς.

Το «Kingfisher Award» παρέλαβε υπεύθυνος της παραγωγής της ταινίας.

Το βραβείο του κοινού απονεμήθηκε στην ταινία κινουμένων σχεδίων Technotise-Edit & I του Σέρβου σκηνοθέτη Αλέκσα Γκάγιτς.

Η κριτική επιτροπή τίμησε επίσης με δύο ειδικές μνείες τη μεξικανική ταινία To the Sea του Πέδρο Γκονζάλες Ρούμπιο και μία συμπαραγωγή Κολομβίας, Ολλανδίας-Γερμανίας-Αργεντινής, την ταινία The Wild Journeys του Κίρο Γκουέρα.

Το βραβείο FIPRESCI, της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου απέσπασε η ταινία της Βρετανίδας Σαμάνθα Μόρτον The Unloved.

Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρούς μήκους δόθηκε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Μπερνάρτν Ατάλ για το έργο του A Bike Ride.

Στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας, που διοργανώθηκε από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου, προβλήθηκαν 117 ταινίες και πουλήθηκαν 47.500 εισιτήρια.

i-live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου