Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Στην Ελλάδα ο Ιάπωνας συνθέτης του «2046» και της «Ερωτικής Επιθυμίας», Ουμεμπαγιάσι

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα ο κορυφαίος Ιάπωνας συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, δημιουργού της Ερωτικής Επιθυμίας, του 2046 και των Ιπτάμενων Στιλέτων, για να δώσει ένα μάστερ κλας και τρεις συναυλίες, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Η παρουσία του στην Ελλάδα θεωρείται μοναδικό γεγονός για όλη την Ευρώπη, καθώς ο Σιγκέρου Ουμπεμπαγιάσι εμφανίζεται σπάνια.

Ο Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι είναι 25 χρόνια ενεργός συνθέτης στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά μόλις τα τελευταία 10 χρόνια, η μουσική του πέρασε τα σύνορα της Ιαπωνίας και άγγιξε το δυτικό κοινό.

Ο συνθέτης που συνεργάστηκε με τον Ουόνγκ Καρ Βάι (Ερωτική Επιθυμία, 2046) και τον Ζανγκ Γιμού (Ιπτάμενα Στιλέτα, Η κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού) με τις εξαιρετικές και μοναδικές του μελωδικές συνθέσεις, δημιούργησε ένα ολόκληρο νέο ρεύμα φίλων της κινηματογραφικής μουσικής.

Έξι χρόνια ακριβώς μετά την κυκλοφορία του 2046 στους κινηματογράφους -και ενός από τα πλέον πολυπαιγμένα soundtracks στα ελληνικά ραδιόφωνα- ο Ιάπωνας συνθέτης έρχεται στην Αθήνα για τρεις συναυλίες. Σε αυτές, εκτός από τα γνωστά σε όλους μουσικά του θέματα για τις ασιατικές παραγωγές, θα ακουστούν και θέματα για δυτικές παραγωγές, όπως τα Hannibal Rising, Incendiary, αλλά και από το φιλμ του Τομ Φορντ A Single Man (2009).

Τις μουσικές του Ούμε -όπως προτιμάει να τον φωνάζουν- θα ερμηνεύσει στην πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση η νεοσυσταθείσα Ελληνική Ορχήστρα και Χορωδία «Oticons Orchestra & Choir», που δημιουργήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε συναυλίες με μουσική από τον κινηματογράφο και ξεχωριστές τηλεοπτικές παραγωγές.

Την Oticons Orchestra & Choir θα διευθύνει ο σημαντικότερος εν ενεργεία μαέστρος στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, Βέλγος, Dirk Brosse. Ο πολύπειρος αυτός μαέστρος έχει εμφανιστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε χώρους, όπως το Royal Albert Hall και το Barbican Center του Λονδίνου, ενώ το 2009 επιλέχτηκε από τον συνθέτη John Williams για να διευθύνει την παγκόσμια περιοδεία του «Star Wars in Concert».

Την Oticons Orchestra & Choir πλαισιώνουν, ακόμα, ο Ελβετός βιρτουόζος των έθνικ πνευστών Sandro Friedrich και η Σαβίνα Γιαννάτου.

Τον Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι θα προλογίσει στην εκδήλωση ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου