Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Κρυφή Ερωμένη - Vincere (2009)

Κυκλοφορία: 11/10/2010 σε dvd απο την ODEON

Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Κανών 2009, η νέα ταινία του Μάρκο Μπελόκιο, με πρωταγωνίστρια τη Τζιοβάνα Μετζοτζόρνο ("Ο Έρωτας στα Χρόνια της Χολέρας") είναι η αληθινή ιστορία της κρυφής ερωμένης του Μουσολίνι, Ίντα Ντάλσερ, και του γιου που απέκτησαν μαζί, Αλμπίνο.

Ποιο ήταν το μεγάλο μυστικό στη ζωή του Μουσολίνι; Μια σύζυγος και ένας γιος, ο Αλμπίνο, τον οποίο αναγνώρισε ως παιδί του, αλλά αργότερα τον αποκήρυξε. Όταν η Ίντα Ντάλσερ γνώρισε τον Μουσολίνι στο Μιλάνο, αυτός ήταν εκδότης του "Avanti!" και ένθερμος σοσιαλιστής με στόχο να οδηγήσει τις μάζες σε ένα αντιμοναρχικό και κοινωνικά χειραφετημένο μέλλον.

Η Ίντα πίστεψε πραγματικά σε αυτόν και στις ιδέες του. Έτσι, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μια εφημερίδα του, πούλησε ό,τι είχε. Με το ξέσπασμα όμως του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μουσολίνι κατατάχθηκε στον Στρατό και εξαφανίστηκε από τη ζωή της. Όταν τον ξαναβρήκε σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, ήταν παντρεμένος με άλλη. Η Ίντα όμως απαίτησε να αναγνωρίσει την ίδια ως πραγματική του γυναίκα και μητέρα του παιδιού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου