Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Firefox : Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του για Android

Η πρώτη beta έκδοση του Firefox για Android είναι γεγονός.Ο δημοφιλής browser περνά πλέον στο λειτουργικό της Google, έστω και σε δοκιμαστική έκδοση.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mozilla, η beta 1 έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα Nexus One, HTC Desire και EVO 4G, καθώς και στο Droid 2 της Motorola.

Επιπλέον, ο Firefox 4 λειτουργεί και στο Nokia N900, το οποίο τρέχει σε περιβάλλον Maemo.

Η beta έκδοση περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό Sync, το οποίο συγχρονίζει bookmarks, tabs και passwords με τα desktop/laptops που χειρίζεται ο χρήστης. Ακόμα, υπάρχει η λεγόμενη Awesome Screen, η οποία εμφανίζεται όταν ο χρήστης αγγίξει την address bar και προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο history, τα bookmarks και τα tabs.

Θέλοντας να κάνουν τον Firefox πιο γρήγορο στην απόκριση, οι μηχανικοί διαχώρισαν τη διεργασία του interface από αυτή του web content. Σύμφωνα με τους δημιουργούς το αποτέλεσμα του είναι γρήγορη απόκριση στις εντολές του χρήστη, ακόμα κι όταν φορτώνουν σελίδες σε άλλα tabs. Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα είναι έτοιμη η τελική έκδοση του Firefox 4 για smartphones, ωστόσο θα γίνονται συχνά updates για να προστίθενται νέα χαρακτηριστικά.

i-live news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου