Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Πρεμιέρα κάνει αύριο "Το Νησί"



Πρόκειται για την ακριβότερη σειρά που έχει γυριστεί στη χώρα μας. και για πολλούς μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν γίνει για την ελληνική τηλεόραση. Ο λόγος για "Το Νησί", τη σειράς του MEGA που κάνει πρεμιέρα αύριο στις 21:50.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, σε αρκετά χωριά των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου (Αγιο Νικόλαο, Πλάκα, Σπιναλόγκα, Ελούντα) αλλά και στο Λονδίνο.

Στους βοηθητικούς ρόλους χρησιμοποιήθηκαν πολλοί κάτοικοι των χωριών, οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στη σειρά που «εξυμνεί τη ζωή». Το σπουδαίο καστ ηθοποιών είναι από τα βασικά συστατικά που εγγυώνται την επιτυχία της σειράς.
Τη διασκευή του βιβλίου έκανε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, μια σεναριογράφος με τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης μεγαλώνοντας στα Χανιά άκουγε για όσα είχαν συμβεί στη γειτονική Σπιναλόγκα και με τη βοήθεια άξιων συνεργατών θα «αποτυπώσει» στις τηλεοπτικές οθόνες όσα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι για να εκτιμούμε ό,τι έχουμε!

Οι συντελεστές της σειράς έζησαν τους περισσότερους μήνες στην Κρήτη και έγιναν ένα με τους κατοίκους του νησιού. Παρά τα πολύωρα κουραστικά και καθημερινά γυρίσματα όλο και υπήρχε μία ρακή για να… δώσει δύναμη. Την κούραση της ημέρας αρκετές φορές διαδεχόταν ένα γλέντι με ό,τι υπήρχε από τα γύρω σπίτια. Σίγουρα όμως το «γλέντι» θα το ζήσουμε οι τηλεθεατές του «Νησιού» παρακολουθώντας μία πραγματικής έννοιας ψυχαγωγική σειρά!

Το κανάλι της Μεσογείων με την προβολή του «Νησιού» εγκαινιάζει και την υπηρεσία teletext για όσους τηλεθεατές έχουν προβλήματα ακοής, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν υποτιτλισμένη τη σειρά.

Το «Νησί» σε αριθμούς

- Το βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ έχει πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς. Στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα» και μέχρι τον Ιανουάριο είχαν πουληθεί 185.000 αντίτυπα, ενώ σήμερα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 300.000. Κυκλοφορεί σε πολλές χώρες και έχει μεταφραστεί σε 33 γλώσσες.

- Η προεργασία για τη σειρά ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 και τα γυρίσματα τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. Πρόκειται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2010.

- Θα προβληθούν 26 επεισόδια και το συνολικό κόστος της σειράς αναμένεται να ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

- Το «Νησί» θα ζωντανέψουν περισσότεροι από 120 ηθοποιοί. Για τους βοηθητικούς ρόλους εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι από χίλιους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι χρησιμοποιούνται για έναν ρόλο και όχι για πολλούς, όπως έχει συμβεί σε άλλες παραγωγές.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η σειρά έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και της ξένης αγοράς, αφού πολλοί ενδιαφέρονται για την αγορά των δικαιωμάτων και την προβολή του «Νησιού» στη χώρα τους.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου