Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Καθημερινή - Σάββατο 10/07/2010




ΟΙΚΟ Ιουλίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Τρένο ή αεροπλάνο; Υβριδικό ή συμβατικό ΙΧ; Χάρτινη ή πλαστική σακούλα; Πιάτα στο χέρι ή στο πλυντήριο; Βιολογικά από μακριά ή συμβατικά από τον τόπο σου;

Το ΟΙΚΟ δίνει απαντήσεις στα διλήμματα κάθε οικολόγου.

Αξίζει τα χρήματα να αγοράζεις βιολογικά προϊόντα από όπου και αν προέρχονται; Αν ανακυκλώνεις έχει επιτελέσει το οικολογικό σου καθήκον; Ποιό μέσο ταξιδιού επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον; Αξίζει ο κόπος της χρήσης χάρτινης σακκούλας; Το ΟΙΚΟ με τη βοήθεια επιστημόνων δίνει απαντήσεις στα διλήμματα του μέσου ανθρώπου που σκέφτεται το περιβάλλον αλλά δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για αυτό.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ

Μπάνιο στην άγρια φύση, 8 λεπτά από την Αίγινα Ενα ακατοίκητο νησάκι απέναντι από την Αίγινα ανοίγει την αγκαλιά του στους επισκέπτες καθημερινά μέχρι τη δύση του ηλίου και προσφέρει ξεχωριστές στιγμές ομορφιάς, χαλάρωσης αλλά και κάτι απρόσμενο. Στενή επαφή με ελάφια, παγόνια και κρι-κρί τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, που κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στους λουομένους.

ΣΚΩΤΙΑ

Η καρδιά της κυματικής ενέργειας

Στη Σκωτία, τη μελλοντική «Σαουδική Αραβία της θαλάσσιας ενέργειας», όπως την αποκαλούν, κατασκευάζονται τα πρώτα δέκα παράκτια πάρκα. Τέσσερις καινοτόμοι τεχνολογίες υπόσχονται να δαμάσουν τα κύματα με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος 1,2 Gwatt -ποσότητα ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 750.000 σπιτιών, χωρίς την παραμικρή εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου.

Μια ενεργειακή πολυκατοικία στην Αθήνα

Εξωτερικά δε διαφέρει σε τίποτα από τις γειτονικές της. Πρόκειται όμως για μια από τις πρώτες -αν όχι η μοναδική- ενεργειακά σχεδιασμένη πολυκατοικία της Αθήνας, που υπόσχεται στους ενοίκους τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος έως 40%.


Στην ιστορία της ζωής πάνω στη Γη, το ζευγάρωμα αποδεικνύεται ο απόλυτος μηχανισμός επιβίωσης, καθώς το υπέρτατο ζήτημα είναι : αναπαραγωγή ή θάνατος. Αυτό το επεισόδιο εξετάζει το ζευγάρωμα στις διάφορες μορφές του, ενώ προσπαθεί να απαντήσει και σε καίρια ερωτήματα.

Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία αναπαραγωγής στο μέλλον? Μπορούμε να εξελιχθούμε πέρα από αυτή? Θα έρθει ο καιρός που θα αποκτήσουμε τον έλεγχο της δικής μας εξέλιξης… όχι μέσω αναπαραγωγής αλλά μέσω της γενετικής μηχανικής?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου