Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Καθημερινή - Σάββατο 05/06/2010



ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Κρασιά από τη χώρα του Μουντιάλ: Πώς ο νοτιοαφρικανικός αμπελώνας κατάφερε, μέσα σε λίγες δεκαετίες, να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αγορών αλλά και των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο.

+ 18 κόκκινα και λευκά «διαμάντια» : Μια επιλογή από τα κορυφαία νοτιοαφρικανικά κρασιά που διατίθενται στην Ελλάδα. Πόσο κοστίζουν, πού θα τα βρείτε, με τι θα τα συνδυάσετε.

FOOTBALL & BEER: Νύχτες ποδοσφαιρικού πυρετού με τις αγαπημένες μας μπίρες. 30 επιλογές -μία για κάθε βραδιά του Παγκοσμίου Κυπέλλου- μαζί με τις γεύσεις που τους ταιριάζουν.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ: Η τσιπούρα ζητάει Ασύρτικο! Από τον ταπεινό γαύρο μέχρι την τσιπούρα και τον ξιφία, τα ψάρια του καλοκαιριού, για μια ολοκληρωμένη γαστριμαργική απόλαυση, πρέπει να συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί.






H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ: Δηλητήριο

Αυτό το Σάββατο το πέμπτο dvd με θέμα «ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ» της νέας σειράς «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ», μαζί με την Καθημερινή.

«ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ»

Το δηλητήριο, το πιο φονικό φυσικό όπλο του ζωικού βασιλείου, έχει μια αυτόνομη εξέλιξη σε πλάσματα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο οι μέδουσες, τα έντομα, τα φίδια και τα θηλαστικά. Επιστήμονες ανά την υφήλιο πειραματίζονται και παρουσιάζουν πώς έχει εξελιχθεί το δηλητήριο ώστε να καλύψει τις ανάγκες των ζώων που το χρησιμοποιούν. Ετσι, παρακολουθούμε πώς το πιο θανατηφόρο φίδι του κόσμου έχει μετατρέψει στο σώμα του φονικές τοξίνες και πώς το σαλιγκάρι-κώνος ανανεώνει τα χημικά κοκτέιλ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου