Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Θέατρο και μουσική «πλημμυρίζουν» το φετινό Φεστιβάλ Πέτρας

Πλήθος εκδηλώσεων περιλαμβάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας που πραγματοποιείται στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών συμπληρώνουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 31 Μαΐου με τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Στις 4 Ιουνίου οι Locomondo έρχονται στο θέατρο Πέτρας, ενώ στις 7 του Μήνα ο Θανάσης Πολυκανδριώτης ανεβαίνει στη σκηνή. Τζαζ μελωδίες από τους Γιάννη Κασσέτα, Κλάρενς Πεν και Μάιλς Γκρίφιθ θα παρουσιαστούν στις 11 Ιουνίου, ενώ στις 16 του μήνα η Κάρμεν Ρουγγέρη «φέρνει» την παιδική παράσταση Ομήρου Οδύσσεια.

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου οι Μπάμπης Στόκας, Δ.Σταρόβας και Α.Κωνσταντινόπουλος ανεβαίνουν στη σκηνή, ενώ στις 21 Ιουνίου ο Γιάννης Μπέζος παρουσιάζει το αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα.

Οι Ρέππας-Παπαθανασίου παρουσιάζουν στις 23 Ιουνίου την παράσταση «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελάριου με πρωταγωνιστές τους Γ.Τσιμιτσέλη και Βασιλική Ανδρίτσου, ενώ στις 30 του μήνα ανεβαίνει στη σκηνή η Έλενα Παπαρίζου με τους Onirama.

Ο Ιούλιος ξεκινά με τη συναυλία του Γιώργου Βαρσαμάκη (1 Ιουλίου), ενώ στις 5 Ιουλίου παρουσιάζεται «Ο Έμπορος της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη-Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Την επόμενη μέρα ανεβαίνει στο σανίδι η παράσταση «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Γ.Νικολαΐδη, ενώ την Πέμπτη 8 Ιουλίου ο Θοδωρής Αθερίδης παρουσιάζει τη «Στρίγγλα που έγινε Αρνάκι» με τον ίδιο και τη Σμαράγδα Καρύδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στις 13 Ιουλίου παρουσιάζεται ο «Αρχοντοχωριάτης» με τον Δημήτρη Πιατά, ενώ την επόμενη μέρα σειρά έχει «Ο θάνατος του εμποράκου» με τον Θύμιο Καρακατσάνη.

Η μουσική παίρνει τη σκυτάλη με τη συναυλία των Active Member στις 15 Ιουλίου και εκείνη του Μιχάλη Χατζηγιάννη στις 19 του μήνα.

Η Ρένια Λουιζίδου και ο Κώστας Κόκλας ανεβάζουν τη «Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι στις 21 Ιουλίου και την επόμενη μέρα παρουσιάζεται η παράσταση «Η σημασία να είναι κανείς σοβαρός».

«Ο μπακαλόγατος» έρχεται στο θέατρο Πέτρας στις 25 Ιουλίου, ενώ την Τετάρτη 28 του μήνα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας παρουσιάζει «Ορέστεια» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Βόγλη.

Ο Σεπτέμβριος ξεκινάει με «Ιππείς» του Αριστοφάνη με Π.Χαϊκάλη και Γ.Αρμένη (1η Σεπτεμβρίου), ενώ την επόμενη ημέρα παρουσιάζεται η παιδική παράσταση «Τρελές περιπέτειες με το φάντασμα του Κάντερβιλ».

Η Χάρις Αλεξίου και η Μάρθα Φριντζήλα ανεβαίνουν στη σκηνή στις 3 Σεπτεμβρίου.

Στις 5 Σεπτεμβρίου παρουσιάζονται οι «Τρωάδες» με τη Λυδία Κονιόρδου, ενώ την επόμενη ημέρα ανεβαίνει στη σκηνή η θεατρική παράσταση «Μικρή Πράσινη Θάλασσα».

Ξανά Όσκαρ Ουάιλντ με τον «Εγωιστή Γίγαντα» στις 8 Σεπτεμβρίου. Στις 9 του μήνα η Sadahzinia ανεβαίνει στη σκηνή.

Η Κάτια Γέρου και ο Δημήτρης Λιγνάδης πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Πλούτος-Πενίας Θρίαμβος» στις 10 Σεπτεμβρίου. «Αχαρνής» του Αριστοφάνη στις 11 Σεπτεμβρίου με ένα ενδιαφέρον καστ: Σταμάτης Κραουνάκης, Γρηγόρης Βαλτινός και Κώστας Βουτσάς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στις 13 Σεπτεμβρίου οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Καρυοφιλλιά Καραμπέτη «ανεβάζουν» «Οιδίποδα Τύραννο».

Στη σκηνή ανεβαίνει στις 15 Σεπτεμβρίου ο Σωκράτης Μάλαμας. Την επόμενη μέρα παρουσιάζεται η παράσταση «Το Γάλα» με την Αννα Βαγενά.

Το Φεστιβάλ κλείνει με δύο παιδικές παραστάσεις στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου: «Τα δύο μαγικά παραμύθια» και «Μια πόλη στα σύννεφα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου