Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Καθημερινή - Σάββατο 17/04/2010

Tεύχος 197

Samsung NX
Δοκιμάζουμε την πρώτη mirrorless camera σε φορμά APS-C. Την μηχανή που θέτει τις βάσεις για μια νέα κατηγορία ψηφιακών μηχανών με υψηλές προδιαγραφές ισάξιες των DSLR και φακούς που αλλάζουν. Παρόλα αυτά η ΝΧ10 έχει το μικρό μέγεθος και την ευχρηστία μιας compact.

Αντικατοπτρισμοί
Δημιουργικές ευκαιρίες που δεν φανταζόμαστε, μας περιμένουν να τις εκμεταλλευτούμε. Όπως στην περίπτωση των αντικατοπτρισμών: των ειδώλων που σχηματίζονται σε κάθε είδους ανακλαστική επιφάνεια. Όχι μόνον σε καθρέφτες αλλά και σε μεταλλικές καλογυαλισμένες επιφάνειες, σε κτίρια με γυάλινα παράθυρα, στην ήρεμη επιφάνεια του νερού κλπ.

Ψηφιακά πανοράματα
Δεν φαντάζεστε τι μπορεί να καταφέρει το software στον κόσμο της ψηφιακής εικόνας. Όπως ανάμεσα σε πολλά άλλα, να συνενώσει με αυτοματοποιημένες διαδικασίες πολλά διαδοχικά καρέ δημιουργώντας εξαιρετικής ποιότητας πανοραμικές εικόνες, αδιανόητες με τα μέτρα της συμβατικής τεχνολογίας. Δοκιμάσαμε τέσσερα ειδικά προγράμματα photo stitch και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

20 χρόνια Photoshop
Λίγα προϊόντα και τεχνολογίες έχουν σημαδέψει τόσο πολύ την εξέλιξη της φωτογραφίας όσο το Photoshop, το πρόγραμμα που έγινε συνώνυμο με την επεξεργασία στον υπολογιστή. Η επίδρασή του ήταν καταλυτική στην αντίληψή μας για την κουλτούρα της εικόνας, και επηρέασε όχι μόνον τους ενθουσιώδεις χρήστες και τους επαγγελματίες αλλά και τον απλό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου