Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Το Skype έρχεται στα «έξυπνα» κινητά της Nokia


Η Nokia ήρθε σε συμφωνία με την εταιρία διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype και πλέον οι κάτοχοι «έξυπνων» κινητών της φινλανδικής εταιρίας θα μπορούν να κάνουν δωρεάν κλήσεις σε άλλους χρήστες Skype παντού στον κόσμο. Θα μπορούν επίσης να μοιράζονται ευκολότερα εικόνες και βίντεο, χωρίς την ανάγκη υπολογιστή.

Σε κοινή ανακοίνωση οι δύο εταιρίες, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, αναφέρουν ότι το νέο πρόγραμμα “Skype for Symbian” θα επιτρέπει στους κατόχους Nokia smartphones σε όλο τον κόσμο (που υπολογίζονται σε περίπου 200 εκατ.) να χρησιμοποιήσουν το Skype εν κινήσει, είτε μέσω σύνδεσης Wi-Fi, είτε μέσω σύνδεσης με 3G ή GPRS.

Το νέο λογισμικό είναι διαθέσιμο για δωρεάν «κατέβασμα» από το ηλεκτρονικό κατάστημα Ovi της Nokia.

Οι δωρεάν κλήσεις του Skype εξελίχτηκαν σε παγκόσμιο φαινόμενο μετά την εμφάνιση το 2003 της εταιρίας, που τάραξε τα νερά των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών. Σήμερα, έχει περίπου 520 εκατ. καταχωρημένους χρήστες διεθνώς. Μέχρι στιγμής όμως η Skype, παρά από την τεράστια επιτυχία της στους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών (οι χρήστες Skype μπορούν να μιλήσουν δωρεάν μεταξύ τους μέσω Ίντερνετ), είχε μικρή παρουσία στην ασύρματη και κινητή τηλεφωνία, καθώς οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας είναι επιφυλακτικές μήπως το Skype «ροκανίσει» τα κέρδη τους από τις παραδοσιακές κλήσεις.

Η Nokia είναι η δεύτερη εταιρία στον κόσμο, μετά την αμερικανική Verizon Wireless πριν λίγες εβδομάδες, που κάνει τέτοια συμφωνία με τη Skype. Η Skype έχει ήδη ανάλογη εφαρμογή για τα Blackberrys, ενώ ετοιμάζει παρόμοιο λογισμικό για έξυπνα κινητά που «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Υπάρχει και εφαρμογή για τα iPhones της Apple, αλλά «τρέχει» μόνο μέσω Wi-Fi και όχι σε 3G.

Τους επόμενους μήνες, η Skype θα κυκλοφορήσει εκδόσεις της εφαρμογής της και για άλλα «έξυπνα» κινητά που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Symbian, όπως π.χ. το αναμενόμενο μοντέλο Vivaz της Sony-Ericsson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου