Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Το προφίλ των νικητών των βραβείων ερμηνείας Όσκαρ

Το προφίλ του «τυπικού» νικητή στις κατηγορίες ερμηνείας των βραβείων Όσκαρ εξετάζει το BBC. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο μέσος άνδρας νικητής είναι 44 ετών, σχεδόν δέκα χρόνια μεγαλύτερος από τη μέση νικήτρια ηθοποιό.

Μελετώντας τους νικητές των τελευταίων 81 χρόνων (του συνόλου της ιστορίας των Όσκαρ), το BBC βρήκε ότι:

Ο άνδρας ηθοποιός-κάτοχος Όσκαρ είναι πάνω από το μέσο ύψος (ποσοστό 88% των νικητών), έχει καστανά μαλλιά (σε ποσοστό 41%), καστανά μάτια και είναι Αμερικανός (71% των νικητών).

Από την άλλη η γυναίκα ηθοποιός έχει ανοιχτά καστανά μαλλιά (35% των νικητών), είναι Αμερικανίδα (65%) και έχει ύψος πάνω από το μέσο (61% των νικητών).

Αν και η Ακαδημία τείνει να ευνοεί τις γυναίκες νεότερης ηλικίας, δεν ισχύει το ίδιο και για τους άνδρες. Μόνο ο Έντριαν Μπρόντι ήταν κάτω από 30 ετών όταν κέρδισε Όσκαρ ερμηνείας για τον Πιανίστα.

Ωστόσο, 27 γυναίκες κέρδισαν το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου (ποσοστό 33%) σε ηλικία κάτω από 30.

Φέτος οι τρεις από τις πέντε υποψήφιες είναι άνω των 40, ενώ ο μικρότερος άνδρας υποψήφιος είναι ο Τζέρεμι Ρένερ (39 ετών) και ακολουθούν οι Τζ.Κλούνεϊ, Κόλιν Φερθ, Τζεφ Μπρίτζες και Μόργκαν Φρίμαν.

Με την Σ.Μπούλοκ και τον Τζεφ Μπρίτζες να θεωρούνται φαβορί στις δύο βασικές κατηγορίες οι φετινοί νικητές ίσως να απέχουν αρκετά από το προφίλ του «τυπικού» νικητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου