Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

«Avatar» εναντίον «Hurt Locker» στο δρόμο για τα Όσκαρ

Διχασμός επικρατεί στο χολιγουντιανό στερέωμα ένα 24ωρο πριν την ανακοίνωση των νικητών των Βραβείων Όσκαρ. Avatar ή Hurt Locker; Περιβάλλον ή Ιράκ; Φαντασία ή ρεαλισμός;

Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν, στις 7 Μαρτίου, τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημών. Τα βραβεία ερμηνείας θεωρείται ότι «έχουν κλειδώσει», ενώ η Κάθριν Μπίγκελοου ενδέχεται να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα κατακτήσει χρυσό αγαλματάκι για τη σκηνοθεσία.

Οι Τζεφ Μπρίτζες, Σάντρα Μπούλοκ, Μο'νίκ και Κρίστοφ Βαλτς θεωρούνται τα φαβορί για τα Όσκαρ ερμηνείας. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια έκπληξη, ειδικά στις κατηγορίες Β' ρόλων, όπου παραδοσιακά η Ακαδημία αρέσκεται να μην ακολουθεί την πεπατημένη.

Οι κριτικοί θεωρούν ότι μετά τον «χορό» των βραβεύσεων για την ταινία The Hurt Locker, που «ακολουθεί» μια ομάδα πυροτεχνουργών στο Ιράκ, η Κάθριν Μπίγκελοου θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα κατακτήσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Η Κ.Μπίγκελοου έχει απέναντί της τον πρώην σύζυγό της, Τζέιμς Κάμερον, του οποίου το Avatar επικράτησε στις Χρυσές Σφαίρες.

Φαβορί για Όσκαρ σεναρίου θεωρούνται τα Ραντεβού στον Αέρα του Τζ.Ράιτμαν (διασκευασμένο σενάριο) και Αδωξοι Μπάσταρδη του Κ.Ταραντίνο (πρωτότυπο σενάριο)

Στην κατηγορία καλύτερης , ενώ στα μείον είναι και τα προβλήματα που η ταινία αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες με «γκάφες» παραγωγών και μηνύσεις από βετεράνους του Ιράκ.

Αμφίβολο είναι το αποτέλεσμα στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας. Το Avatar κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, πρότεινε μια νέα τεχνολογία και έγινε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας αφηγηματικές τεχνικές που τα μέλη της Ακαδημίας παραδοσιακά αγαπούν και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα.

Από την άλλη, το Hurt Locker θεωρείται πιο ρεαλιστικό, ασχολείται με ένα θέμα ευαίσθητο για τις ΗΠΑ, το τελευταίο διάστημα έχει συγκεντρώσει πλήθος βραβείων και αρέσει στους κριτικούς περισσότερο από την ταινία του Τζ.Κάμερον.

Τα αποτελέσματα θα τα μάθουμε τα ξημερώματα της Κυριακής, 7 Μαρτίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου