Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Δεκάδες καλλιτέχνες για τη «δεύτερη» ηχογράφηση του «We Are The World»

Περισσότεροι από 75 καλλιτέχνες βρέθηκαν τη Δευτέρα στα στούντιο της Henson Recording, στο Λος Αντζελες, για την ηχογράφηση του θρυλικού We Are The World. Η πρωτοβουλία ανήκει στον μουσικό παραγωγό Κουίνσι Τζόοουνς και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στους κατοίκους της Αϊτής.

Διάσημοι ηθοποιοί (Τζεφ Μπρίτζες, Βινς Βον) και τραγουδιστές, όπως οι Πινκ, Σελίν Ντιόν, Νάταλι Κόουλ, Κάνι Γουέστ, Τόνι Μπένετ, Τζένιφερ Χάντσον κ.ά, συμμετέχουν σε αυτή τη νέα ηχογράφηση του τραγουδιού, που πρωτοακούστηκε το 1985.

Κανείς, όμως, από την παλιά «ομάδα» που είχαν συγκεντρώσει ο Λάιονελ Ρίτσι και Μάικλ Τζάκσον (σ.σ. αυτοί υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους) δεν έδωσε το «παρών» ή δεν κλήθηκε για αυτή τη νέα δουλειά.

Στο στούντιο ήταν και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η οποία -επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της ντίβας- επέλεξε να είναι μόνη της καθ' όλη τη διάρκεια της ηχογράφησης του δικού της μέρους.

Στον ράπερ Λιλ' Γουέιν ανατέθηκε ο «ρόλος» του Μπομπ Ντίλαν. «Αστειεύεστε;» ρώτησε, δηλώνοντας ωστόσο «ευλογημένος» που του δόθηκε η δυνατότητα αυτής της συμμετοχής. Ερωτηθείς εάν τον επηρέασε ο σεισμός στην Αϊτή, ο Γουέιν είπε ότι φίλοι του, Αϊτινοί που ζούν στο Μαϊάμι, έχασαν συγγενείς τους.

«Νομίζω πως είναι εκπληκτικό αυτό που γίνεται για την Αϊτή. Όμως, επίσης, εκπληκτικό είναι το ότι δεν έγινε τίποτα για τη Νέα Ορλεάνη» σχολίασε ο ίδιος.

Η ανακοίνωση της εκ νέου ηχογράφησης του τραγουδιού έγινε την περασμένη εβδομάδα από Κουίνσι Τζόουνς, τον άνθρωπο που το 1985 είχε μαζέψει 45 διάσημους Αμερικανούς τραγουδιστές για να τραγουδήσουν για τα παιδιά της Αφρικής.

Μεταξύ αυτών ήταν οι Μάικλ Τζάκσον, Στίβι Γουόντερ, Τίνα Τέρνερ, Ρέι Τσαρλς, Μπρους Σπρίνγκστιν, Νταϊάνα Ρος, Μπομπ Ντίλαν και Σίντι Λόπερ.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις της πρώτης ηχογράφησης ανήλθαν σε 30 εκατομμύρια δολάρια και διατέθηκαν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση USA for Africa, την οποία ίδρυσαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου