Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Επικίνδυνες Μαγειρικές (2009)


Ελληνική πρεμιέρα 4/2/2010

Οι "Επικίνδυνες Μαγειρικές" του Αντρέα Στάϊκου, από το 1998 που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ, έχουν κάνει με επιτυχία το γύρο του κόσμου, αφού έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες, ενώ έχουν διακριθεί και ως θεατρικό έργο στην Αθήνα, στο Παρίσι από την "Comedie Francaise", καθώς και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τώρα μεταφέρονται και στη μεγάλη οθόνη από τον Βασίλη Τσελεμέγκο, με λαμπρό καστ πρωταγωνιστών: Γιώργο Χωραφά, Κων/νο Μαρκουλάκη και Κάτια Ζυγούλη!

Ο Δαμοκλής (Γιώργος Χωραφάς) είναι διάσημος chef, με διεθνή σταδιοδρομία, ένας εστέτ της μαγειρικής και των λεπτών γεύσεων. Ιδιοκτήτης του πιο gourmet εστιατορίου της Αθήνας. Ο Δημήτρης ( Κων/νος Μαρκουλάκης) είναι ναυτικός και μάγειρας σε ποντοπόρα πλοία. Νέος και ορμητικός, η σχέση του με το φαγητό είναι περισσότερο καθημερινή και προσγειωμένη. Κοινό αντικείμενο του πόθου τους η πανέμορφη και απαιτητική Νανά (Κάτια Ζυγούλη), μοντέλο που ποζάρει στην Σχολή Καλών Τεχνών, μια γυναίκα-μυστήριο με πολλές παράλληλες "ζωές". Αγαπάει να δοκιμάζει σε μικρές δόσεις τις πιο αισθησιακές γεύσεις.

Ένα ερωτικό τρίγωνο, που εκφράζεται μέσα από την τέχνη της μαγειρικής. Η ερωτικήδιάθεση κορυφώνεται με συνταγές και υλικά που διεγείρουν πρώτα τον ουρανίσκο. Όμηροι του έρωτά τους για την Νανά, οι δύο άντρες ανταγωνίζονται σε δύο πεδία μάχης: του έρωτα και της μαγειρικής. Tο παιχνίδι όμως ορίζει η όμορφη γυναίκα, που "μοιράζει" την τράπουλα, την ανακατεύει, μέχρι που στο τέλος, με ένα τρικ αποφασίζει να την "εξαφανίσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου