Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Άνοιξε η αυλαία του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Την αυλαία του άνοιξε από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο, γνωστό και ως Μπερνινάλε. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου το οποίο φέτος κλείνει 60 χρόνια ζωής.

Στην εν λόγω διοργάνωση θα βρεθούν πολλοί επώνυμοι προσκεκλημένοι , ενώ θα προβληθούν αρκετές και αξιόλογες  ταινίες της έβδομης τέχνης και ανασκοπήσεις φιλμ των τελευταίων χρόνων.

Συνολικά τις 10 ημέρες του φεστιβάλ θα προβληθούν 400 φιλμ , ταινίες μικρού μήκους για παιδιά, πολιτικά ντοκιμαντέρ αλλά και μουσικά φιλμ και αφιερώματα.
Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει η προβολή της ταινίας «Μετρόπολις» του Γερμανού σκηνοθέτη Φριτς Λαγκ, η οποία για πολλούς σινεφίλ θεωρείται μία από τις κορυφαίες στιγμές του φεστιβάλ και σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου.

Στο φεστιβάλ κινηματογράφου θα παραστεί και ο Μάρτιν Σκορτσέζε για την προβολή της ταινίας “Shutter Island”, με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Μαρκ Ραφαέλο.
Απών από τη διοργάνωση θα είναι ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό .
Η αυλαία της Μπερνινάλε θα «πέσει» στις 21 Φεβρουαρίου με την προβολή της ταινίας «Otouto» του Ιάπωνα σκηνοθέτη Γιόζι Γιαμάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου