Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

«Yellow Submarine», τρισδιάστατο ριμέικ σε δύο χρόνια

Περισσότερα από σαράντα χρόνια από την πρώτη του προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες, το «Yellow Submarine» των Beatles, ετοιμάζεται για μια νέα τρισδιάστατη κινηματογραφική πορεία με ένα ριμέικ, που θα βγει στις αίθουσες σε δύο χρόνια.

Οπως ανακοινώθηκε από την Ντίσνεϊ, το στούντιο θα κάνει την παραγωγή σε μια νέα ταινία βασισμένη στην κινηματογραφική επιτυχία του 1968. Το ριμέικ θα σκηνοθετήσει ο Ρόμπερτ Ζεμέκις, ο οποίος έγραψε και το σενάριο.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης επέλεξε μια ομάδα άγνωστων στο ευρύ κοινό Βρετανών ηθοποιών, οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία που θα γυριστεί με τη μέθοδο του performance capture. Την ίδια μέθοδο έχει χρησιμοποιήσει ο Ζεμέκις στο «Πολικό εξπρές», τον «Beowulf» και την πρόσφατη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία».

Είναι άγνωστο ακόμη αν ο Ζεμέκις θα ακολουθήσει την ίδια ψυχεδελική αισθητική που είχε η ταινία του '68, η οποία είχε σημειώσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Η νέα ταινία, πάντως, θα έχει έντονο το βρετανικό χρώμα και η έξοδός της στις αίθουσες προγραμματίζεται να συμπέσει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Την πρωτότυπη ταινία είχε σκηνοθετήσει ο Τζορτζ Ντάνινγκ, ενώ τα τέσσερα μέλη των Beatles εμφανίζονται μόνο σε μια σκηνή που προστέθηκε μετά το τέλος των γυρισμάτων, η οποία γυρίστηκε αφού το συγκρότημα είχε γυρίσει από το ταξίδι του στην Ινδία.

Στο «Yellow Submarine» ακούγονται μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια των Beatles εκείνης της περιόδου. Ανάμεσά τους, εκτός από το ομώνυμο, είναι τα «Eleanor Rigby», «Love you to», «All together now», «Lucy in the sky with diamonds», «Sgt. Pepper's lonely hearts club band» και «All you need is love». Η ταινία κυκλοφόρησε και πάλι στις αίθουσες το 1999 έπειτα από ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας και του ήχου της.

Καθημερινη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου