Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Kαθημερινη - Σαββατο 17/10/2009

ΟΙΝΟΧΟΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Pizza time!

Η Μαργαρίτα αγαπάει τον Ροδίτη...Δοκιμάσαμε δέκα πίτσες γνωστών καταστημάτων και βρήκαμε τα κρασιά και τις μπίρες που τις απογειώνουν γευστικά.

Τα κρασιά του φθινοπώρου

Οι προτάσεις του Οινοχόου για τα φθινοπωρινά... τσουγκρίσματα της παρέας - από 6 έως 36 ευρώ.

Γευστική δοκιμή

Syrah & Κοτσιφάλι: Η Κρήτη στα κόκκινα! Στα ποτήρια μας ένα ενδιαφέρον ερυθρό χαρμάνι από το κρητικό Κοτσιφάλι και το κοσμοπολίτικο Syrah.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Aurelio Montes, ο πατριάρχης του αμπελώνα της Χιλής. Θανάσης Παρπαρούσης, ένας πρωτοπόρος οινοποιός από την Πάτρα

ΕΝΑΣ ΣΟΜΕΛΙΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ

Όσπρια στο πιάτο. Στο ποτήρι, τι; Φακές, φασόλια, φάβα, ρεβύθια, κουκιά + κρασί... σε γευστικούς συνδυασμούς που θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα.

**********

ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Χάιντι, Γιοχάνα Σπίρι

Ένα μικρό ορφανό κορίτσι, η Χάιντι, πηγαίνει να ζήσει με τον παππού της σε κάποιο ορεινό χωριό των Άλπε-

ων. Ο απομονωμένος και ιδιότροπος γέροντας δεν ενθουσιάζεται με τη συγκατοίκηση, στη συνέχεια όμως θα δεθεί με την εγγονή του και θα της μάθει πολλά πράγματα.

Η ζωή του μικρού κοριτσιού στα αλπικά λιβάδια θα γίνει ακόμη πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα από τη στιγμή που θα γνωρίσει ένα νέο φίλο, τον Πέτερ.

Έτσι, όταν η θεία της θα την πάρει στη Φρανκφούρτη, παρότι θα γνωρίσει μια ακόμη πολύ καλύ φίλη, την Κλάρα, ο νους και η καρδιά της θα γυρίζουν διαρκώς στο βουνό και στον πολυαγαπημένο της παππού.

Οι ιστορίες της Χάιντι, του μικρού κοριτσιού που ανακαλύπτει τις αντιφατικές όψεις του κόσμου, πρωτοεκδόθηκαν το 1880 σε δύο τόμους και από τότε συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες σε όλο τον

κόσμο. Χάρισαν την επιτυχία στη συγγραφέα τους, τη Γιοχάνα Σπίρι (1829-1901), ελβετικής καταγωγής, η οποία και η ίδια πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα αλπικά τοπία, όπως και η ηρωίδα του βιβλίου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου