Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Καθημερινή - Σάββατο 12/9/2009

CRASH-TEST ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ

Τι διαφορά έχουν τα συμβατικά από τα οικολογικά απορρυπαντικά; Τι είναι τα οικοβιολογικά; Σε τι ωφελούμαστε εμείς και το περιβάλλον από τη χρήση τους; Πού τα βρίσκουμε, πώς τα επιλέγουμε, πώς τα χρησιμοποιούμε; Και τελικά, τα «καθαρά» απορρυπαντικά… καθαρίζουν;

Το ΟΙΚΟ μίλησε με επιστήμονες, αλλά βγήκε και στην αγορά, αναζήτησε πέντε δημοφιλή οικολογικά υγρά απορρυπαντικά πλυντηρίου, τα χρησιμοποίησε και σας παρουσιάζει τα άπλυτά τους, πριν και μετά…

Στις αρχές Αυγούστου μια έρευνα της Βρετανικής Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων προκάλεσε αναστάτωση και προβληματισμό όταν ανακοίνωσε πως τα βιολογικά προϊόντα δεν παρέχουν παραπάνω οφέλη από τα συμβατικά. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Το ΟΙΚΟ, με τη βοήθεια του επίκουρου καθηγητή Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπιλάλη παρουσιάζει ένα προς ένα τα «μυστήρια» κενά της επίμαχης έρευνας.

ΟΛΥΜΠΟΣ

Πορεία προς την κορυφή

Μια απολαυστική ανάβαση, μέσα από ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδας, που μας οδηγεί μέχρι την κορυφή του Ολύμπου. Ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κελεσάκος διασχίζει κατάφυτες πλαγιές, απαθανατίζει το φυσικό μεγαλείο του αγαπημένου βουνού θεών και ανθρώπων και μας δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές για να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΙΡΟΥΝΓΚΑ

Οι γορίλες συνεχίζουν να βρυχώνται εδώ Το 2007 οι φωτογραφίες με τους δολοφονημένους γορίλες του Πάρκου Βιρούνγκα στο Κονγκό έκαναν το γύρο του κόσμου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Σήμερα οι αφοσιωμένοι δασοφύλακες του Πάρκου συνεχίζουν να ρισκάρουν τις ζωές τους ενάντια σε αντάρτες και λαθροθήρες για να διασώσουν το «πολυτιμότερο κόσμημα της χώρας», τους ορεσίβιους γορίλες, που απειλούνται με εξαφάνιση. Το ΟΙΚΟ σάς ταξιδεύει μέχρι εκεί και μιλάει με την «ψυχή» του εγχειρήματος, τον διευθυντή Εμάνουελ ντε Μερόντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου