Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Οι «300» ξαναπιάνουν τις ασπίδες τους

Έτοιμος να πιάσει το πενάκι του και να επιστρέψει με όχημα τη φαντασία του στην αρχαία Ελλάδα και στους Περσικούς Πολέμους, δήλωσε ο δημιουργός του «300», Φρανκ Μίλερ.

Ο πολυβραβευμένος κομίστας αποκάλυψε στην εφημερίδα "LA Times" τον τίτλο και την πλοκή της νέας του γραφικής νουβέλας και "πνευματικού διαδόχου" των Τριακοσίων. Θα έχει τίτλο "Ξέρξης" και θα αφορά στην περίοδο της πρώτης εισβολής των Περσών στην Ελλάδα, δέκα χρόνια πριν τη μάχη των Θερμοπυλών. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι Αθηναίοι και η μάχη των Θερμοπυλών. Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, ο Μίλερ αναφέρθηκε στο διαχρονικό ενδιαφέρον της βιομηχανίας του θεάματος για την αρχαία Ελλάδα, το οποίο αιτιολόγησε με τρόπο αφοπλιστικό: "Αυτές οι ιστορίες είναι διαβολεμένα καλές". Μίλησε για την περίοδο που έκανε έρευνα για τα κόμικς του στην Ελλάδα και πως αυτό τον οδήγησε στο πάντρεμα της ιστορικής πραγματικότητας και του μύθου. "Πιστέψτε με, όταν κάνεις ιστιοπλοΐα στο Αιγαίο, αρχίζεις να πιστεύεις στον Ποσειδώνα", είπε.

Το σενάριο του Ξέρξη έχει ήδη γραφτεί και ο Μίλερ ξεκινά τώρα το σχέδιο. Ο σκηνοθέτης των κινηματογραφικών "Τριακοσίων" έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του για να μεταφέρει το κόμικ στη μεγάλη οθόνη.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου