Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Η κοινωνική δικτύωση έρχεται στο Xbox 360

Η ενσωμάτωση εφαρμογών που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση του Twitter, του Facebook και του Last.fm στην κονσόλα Xbox 360 της Microsoft έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Αύγουστο. Στη συνέχεια αποφασίστηκε η αναβολή τους για το φθινόπωρο, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Ρος Πέσνερ στο Cnet, το update που θα φέρει το social networking στο Xbox 360 τοποθετείται κάποια στιγμή τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι τρεις εφαρμογές χαρακτηρίζονται «εντυπωσιακές» αν και από κάποιες απόψεις περιορισμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες στους υπολογιστές. Η Microsoft έπρεπε να «χωρέσει» τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών αυτών σε ένα σύστημα που δε χρησιμοποιεί πληκτρολόγιο, ποντίκι και όπου όλος ο χειρισμός γίνεται από το joypad.

Το χαρακτηριστικό αυτό αλλάζει τη συνολική εμπειρία σημαντικά σε σχέση με όσα οι χρήστες έχουν συνηθίσει στους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα. Ακόμη πιο έντονη είναι η απουσία web browser, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενεργά links.

Η εφαρμογή για το Twitter φαίνεται, σύμφωνα με το Cnet, να είναι η πιο όμορφη οπτικά από τις τρεις. Είναι μεγάλη, με βασικό χρώμα το μπλε, ενώ μπορεί να «τρέχει» στην οθόνη για ώρες ενώ ενημερώνεται με νέα tweets σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να δουν τα τελευταία 50 tweets όσων ακολουθούν, ενώ υπάρχει δυνατότητα γρήγορης απάντησης, retweet, ή προσθήκης στα favorites με το πάτημα έως δύο κουμπιών.

Σε ότι αφορά την εφαρμογή του Facebook, διαθέτει περισσότερες επιλογές σε σχέση με την αντίστοιχη του Twitter, κάτι που θεωρείται λογικό αφού το Facebook είναι περισσότερο πολύπλοκη εφαρμογή. Εκτός από την ενημέρωση του status, η εφαρμογή συνδέεται με το Facebook Connect ενημερώνοντας αυτόματα το status όταν ο χρήστης πετύχει κάποιο achievement παιχνιδιού. Έμφαση δίνεται και στις φωτογραφίες, αφού η Microsoft θεωρεί ότι οι περισσότεροι χρήστες θα περνούν τον περισσότερο χρόνο βλέποντας φωτογραφίες. Ωστόσο, δε δίνεται η δυνατότητα για upload φωτογραφιών από τον σκληρό δίσκο στην υπηρεσία, ενώ λείπει και η εφαρμογή προβολής βίντεο και chat.

Οι νέες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες μόνο στους κατόχους της κονσόλας με λογαριασμούς Xbox Live Gold, ως μέρος της προσπάθειας της Microsoft να διαφοροποιήσει τις υπηρεσίες Gold και Silver ακόμη περισσότερο μεταξύ τους.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου