Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ενθαρρυντική υποστήριξη για το Project Natal

Το Project Natal, ο καινοτόμος νέος τρόπος παιχνιδιού που παρουσίασε η Microsoft για το Xbox 360, έχει μέχρι σήμερα προκαλέσει θετικές αντιδράσεις από τις εταιρείες ανάπτυξης. Τρεις μήνες μετά την παρουσίαση του Project Natal στην E3, ένας αριθμός γνωστών εταιρειών εργάζονται ήδη στην ανάπτυξη παιχνιδιών που θα αξιοποιούν το νέο σύστημα, από τις οποίες ξεχωρίζουν ονόματα όπως η Activision Blizzard, CAPCOM, Disney Interactive, Electronic Arts, Konami, Sega και αρκετές ακόμη.

«Το Project Natal δίνει στους δημιουργούς του κλάδου την ελευθερία να οραματιστούν νέες εμπειρίες», δήλωσε ο Don Mattrick, Senior Vice President των Interactive Entertainment Business της Microsoft Corp. «Η υποστήριξη αυτών των επινοητικών συνεργατών μαρτυρά τον ενθουσιασμό που έχει προκαλέσει το Project Natal μεταξύ των πλέον δημιουργικών ταλέντων στον κλάδο και αποτελεί περίτρανη απόδειξη του ότι το Xbox 360 όχι μόνο προσφέρει τα καλύτερα παιχνίδια για υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία, αλλά το ότι θα εξακολουθήσει να κατέχει ηγετική θέση, παρουσιάζοντας νέους τρόπους διασκέδασης στο μέλλον."

Στο φετινό Tokyo Game Show, η Microsoft φιλοξένησε ένα πάνελ στο Tokyo Game Show, αποτελούμενο από τρεις διακεκριμένους Ιάπωνες που θεωρούνται αυθεντίες στον κλάδο: τον Keiji Inafune της CAPCOM, δημιουργό των «Mega Man» και «Dead Rising», τον Toshihiro Nagoshi της Sega, δημιουργό του «Super Monkey Ball» και τον Hideo Kojima της Konami, δημιουργό της σειράς «Metal Gear Solid». Οι τρεις δημιουργοί συζήτησαν για τις δυνατότητες των νέων εκπληκτικών εμπειριών που θα μπορεί να βιώσει κανείς μέσω του «Project Natal».

Το «Project Natal» συνδυάζει μία κάμερα RGB, έναν αισθητήρα βάθους και ένα πολυδιάστατο μικρόφωνο μαζί με ειδικό λογισμικό, δίνοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να παίζουν με ένα νέο τρόπο, χωρίς χειριστήρια και αξιοποιώντας τη κίνηση, ομιλία και όραση του παίχτη.

Εκτός από την υποστήριξη του κλάδου, η Microsoft Game Studios εργάζεται εντατικά για να δημιουργήσει παιχνίδια που εξασφαλίζουν ποικιλία εμπειριών και καλύπτουν μία ευρεία γκάμα ψυχαγωγικών προτιμήσεων. «Το Project Natal επιτρέπει στην ομάδα σχεδιαστών μας να δημιουργήσει εμπειρίες που δεν θα ήταν δυνατές στο παρελθόν», δήλωσε ο Phil Spencer, corporate vice president, Microsoft Game Studios. «Η Microsoft Game Studios θα ηγηθεί του νέου κύματος με στόχο την υλοποίηση του Project Natal."

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου