Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

THE LOST CITY OF Z

Σκηνοθετης ο James Gray και πρωταγωνιστει ο Brad Pitt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lost_City_of_Z

Για το βιβλίο του Γκραν, που είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, η Paramount είχε σπεύσει να αποκτήσει τα δικαιώματα από πολύ νωρίς, με το Μπραντ να εμπλέκεται και στην παραγωγή.

Ο Γκραν αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που εγκατέλειψε τη βικτοριανή κοινωνία για να εξερευνήσει τον Αμαζόνιο, με στόχο να ανακαλύψει έναν προηγμένο πολιτισμό που ο ίδιος αποκαλούσε Z και πίστευε -σε βαθμό εμμονής- ότι κατοικούσε στα βάθη της ζούγκλας. Μαζί με το γιο του ο Fawcett ξεκινά το 1925 την αναζήτηση των Z στις ζούγκλες της Βραζιλίας και από τότε δεν τον ξαναείδε ποτέ κανείς. Για τα επόμενα 70 χρόνια πλήθος εξερευνητών -ανθρωπολόγων με επιστημονικό ενδιαφέρον ή απλώς κυνηγών της περιπέτειας με καλπάζουσα φαντασία- προσπάθησε να εντοπίσει τα μονοπάτια που ακολούθησε ο Fawcett και να ρίξει φως στην παράξενη εξαφάνισή του. Κανένας τους ωστόσο δεν τα κατάφερε, με τελευταία καταγεγραμμένη απόπειρα το 1996 από Βραζιλιάνους εξερευνητές.

Ο Γκρέι πάντως δηλώνει ενθουσιασμένος με το project, καθώς πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα, με πιο πρόσφατη δουλειά το "Two Lovers", που αναμένεται στις αίθουσες το 2009 με πρωταγωνιστές τον Χοακίν Φίνιξ και τη Γκουίνεθ Πάλτροου. Ο ίδιος λέει ότι η ιστορία της «Χαμένης Πόλης» μπορεί να παρουσιαστεί σε επική κλίμακα, αφού -πέρα από την περιπέτεια και τον εξωτισμό- ο κεντρικός χαρακτήρας «ξεπερνά την ίδια τη ζωή»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου