Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 10/10/2013

Prisoners
Του Ντενί Βιλνέβ. Με τους Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Πολ Ντέινο, Τέρενς Χάουαρντ, Μαρία Μπέλο, Βαϊόλα Ντέιβις
Θρίλερ / 2013 / ΗΠΑ

Γροθιά στο στομάχι η νέα ταινία του Ντενί Βιλνέβ («Μέσα από τις φλόγες»), στιβαρό δράμα και ανατριχιαστικό θρίλερ ταυτόχρονα. Ο Χιου Τζάκμαν εξωτερικεύει τόνους κρυμμένης δύναμης (και όχι μυς), στον ρόλο ενός πατέρα που αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του όταν η αστυνομία αποτυγχάνει να βρει τον απαγωγέα της κόρης του (και της φίλης της). Ολες οι ερμηνείες είναι αψεγάδιαστες, σκοτεινές και τρομακτικές, όπως η ίδια η ανθρώπινη φύση.



Το παρελθόν / Le passe
Του Ασγκάρ Φαραντί
Με τους Μπερενίς Μπεζό, Ταχάρ Ρακίμ, Αλί Μοσαφά
Δραματική / 2013 / Γαλλία - Ιταλία

Μία ακόμη πολυεπίπεδη ταινία-κέντημα από τον Ασγκάρ Φαραντί («Ενας χωρισμός»). Η άφιξη του πρώην άντρα της Μαρί πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα που τους συνδέει με τα παιδιά και τον νυν της, σε ένα κουβάρι από αδιέξοδες καταστάσεις, όπου η συγγνώμη απαλύνει, αλλά δεν λύνει καμία τους. Βραβείο ερμηνείας για την Μπερενίς Μπεζό στις Κάννες και βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής για τον Φαραντί.




Luton
Του Μιχάλη Κωνσταντάτου.
Με τους Νικόλα Βλαχάκη, Ελευθερία Κόμη, Χρήστο Σαπουντζή
Δραματική / 2013/ Ελλάδα

Εξαιρετικά σκηνοθετημένο, με γνήσια προσωπική ματιά και το θάρρος να δίνει στην ιστορία του τον χρόνο να αναπνεύσει, το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου διασταυρώνει τις ιστορίες τριών ανθρώπων, φαινομενικά ασύνδετων, οι οποίοι όμως τρέφονται από μια κοινή ορμή. Διαφωνώ με τον τρόπο αποκάλυψης του «μυστικού» (δεν θα γράψω περισσότερα), γιατί, αν μη τι άλλο, με πέταξε εκτός της πρότινος πορείας του - η οποία με είχε κυριολεκτικά κερδίσει.



Επικίνδυνη οικογένεια / The family
Του Λικ Μπεσόν. Με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μισέλ Πφάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς
Κωμωδία / 2013 / ΗΠΑ - Γαλλία

Κακόγουστη, διόλου αστεία κωμωδία για μια οικογένεια μαφιόζων που κρύβεται στη Γαλλία με το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Ευτυχώς, τη μητέρα υποδύεται η υ-π-έ-ρ-τ-α-τ-η Μισέλ Πφάιφερ, την οποία δεν χορταίνεις.




Ο τελευταίος εξορκισμός, Νο2 / Τhe Last Exorcism Part 2
Του Εντ Γκας-Ντόνελι
Με τους Ασλι Μπελ, Τζούλια Γκάρνερ
Τρόμου / 2013 / ΗΠΑ

Σίκουελ στον προφανώς όχι... τελευταίο «Εξορκισμό Νο 1».



Εγώ, ο απαισιότατος 2 / Despicable me 2
Των Πιερ Κοφέν, Κρις Ρενό
Με τις φωνές των Στιβ Καρέλ, Κρίστεν Γουίγκ, Μπέντζαμιν Μπρατ
Κινούμενα σχέδια / 2013 / ΗΠΑ

Χαριτωμένη και μάλλον βελτιωμένη συνέχεια στις περιπέτειες του αξιαγάπητου, όχι τόσο απαίσιου Γκρου, με ενισχυμένη τη δράση των Μινιόν και την προσθήκη ενός αμόρε.



Χαραγμένες ζωές
Του Σπύρου Τέσκου
Ντοκιμαντέρ / 2013 / Ελλάδα

Ντοκιμαντέρ που αναλύει την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα μέσα από τις ιστορίες του εκτελεσμένου το 1944 από Γερμανούς Γιώργου Κρόκου και του Δημήτρη Χριστούλα, που έδωσε τέλος στη ζωή του τον Απρίλιο του 2012 μπροστά στη Βουλή.



protothema


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου