Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ιθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας του «Πριν τα μεσανυχτα» στο Σινέ Θησείο

Οι ηθοποιοί Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί καθώς επίσης ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το δημιουργικό τρίο της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα» θα παραστούν στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας που θα γίνει στο Σινέ Θησείο την ερχόμενη Τρίτη, 11 Ιουνίου, δυο μέρες πριν την έξοδό της στις αίθουσες.

Η πρεμιέρα της ταινίας που θα γίνει μόνον με προσκλήσεις στον κινηματογράφο που έχει διαφημιστεί για την εκπληκτική θέα της Ακρόπολης που προσφέρει, σηκώνει συγχρόνως την αυλαία του 3ου φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου της Αθήνας, μια διοργάνωση του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Γυρισμένη σε περιοχές της Μεσσηνίας όπως η Καρδαμίλη, η ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» ακολουθεί τις ταινίες «Πριν το ξημέρωμα» και «Πριν το ηλιοβασίλεμα» που γυρίστηκαν με τους ίδιους πρωταγωνιστές και από τον ίδιο σκηνοθέτη το 1995  και το 2004 αντιστοίχως. Πρόκειται δε για μια παραγωγή της Faliro House, εταιρίας που παρά τα λίγα χρόνια παρουσίας της στον κινηματογράφο έχει παρουσιάσει ταινίες όπως οι «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «L» του Μπάμπη Μακρίδη και «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου. Εχει επίσης συνδράμει οικονομικώς στην παραγωγή και άλλων  ξένων ταινιών όπως το «Only lovers left alive» του Τζιμ Τζάρμους (θα είναι επίσης συμπαραγωγός και στη νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ).

Κατά την διάρκεια του τρέχοντος καλοκαιριού, το τρίτο φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου της Αθήνας θα αξιοποιήσει ιδιαίτερους χώρους για προβολές ταινιών. Πλατείες, κήποι, πάρκα και δρόμοι θα γεμίσουν από κινηματογραφικές εικόνες ταινιών όπως η «Μεγάλη ανατριχίλα» του Λόρενς Κάσνταν, «Ζέλιγκ» του Γούντι Αλεν, «Τρελό, τρελό θηριοτροφείο» του Τζον Λάντις αλλά και το «Ονειρεύομαι τους φίλους μου» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, μια προβολή που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή ο οποίος πρωταγωνιστεί. Θα πραγματοποιηθούν επίσης προβολές βωβών ταινιών με μουσική γραμμένη ειδικά για αυτές.

Ανάμεσα στους χώρους που έχουν επιλεγεί γαι προβολές θα βρούμε την πλατεία της Αγίας Ειρήνης, την Ακαδημία Πλάτωνος, την αυλή του Βυζαντινού μουσείου, τον κήπο του Νομισματικού Μουσείου και την πλατεία Αβησσυνίας.

Η ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» θα διανεμηθεί στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου