Προσεχώς

Προσεχώς

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Eurovision 2013 : Σήμερα ο 1ος ημιτελικός αποκλειστικά από την ΕΡΤ

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ: Σε απευθείας μετάδοση από το Μάλμε της Σουηδίας, η ΝΕΤ θα μεταδώσει ζωντανά τον Πρώτο Ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου στις 22.00.
 
Ακόμη θα μεταδοθεί και σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, δορυφορικά από την ERT World, ραδιοφωνικά από το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr/webtv/web-tv-live/net-live

Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στον Πρώτο Ημιτελικό διαγωνίζεται η Κύπρος, στην δέκατη τέταρτη θέση, με τη Δέσποινα Ολυμπίου και τη μπαλάντα με τίτλο: "Αν με Θυμάσαι".

Η σειρά εμφάνισης στον Πρώτο Ημιτελικό, έχει ως εξής:
1. Αυστρία - 2. Εσθονία - 3. Σλοβενία - 4. Κροατία
5. Δανία - 6. Ρωσία - 7. Ουκρανία - 8. Ολλανδία
9. Μαυροβούνιο - 10. Λιθουανία - 11. Λευκορωσία
12. Μολδαβία - 13. Ιρλανδία - 14. Κύπρος - 15. Βέλγιο
16. Σερβία

Στον Πρώτο Ημιτελικό δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι συμμετέχουσες χώρες του εν λόγω Ημιτελικού, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία από τις "Big 5" και η διοργανώτρια Σουηδία. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Β' Ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον Α' Ημιτελικό.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα διαγωνίζεται ένατη στο Δεύτερο Ημιτελικό, την Πέμπτη 16 Μαΐου, με το "Alcohol is Free", που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου