Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το επιτυχημένο σίριαλ «True blood» επιστρέφει στις 16 Ιουνίου στο ΗΒΟ με νέο κύκλο βουτηγμένων στο αίμα αλλά και στον έρωτα επεισοδίων

Στις 16 του ερχόμενου Ιουνίου θα δοθεί τελικά η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του έκτου κύκλου του σίριαλ «True blood» από το HBO. Φέρνοντας στις καλοκαιρινές βραδιές εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλον τον κόσμο (όχι και των Ελλήνων, καθώς ο ANT1 που πρόβαλλε τη σειρά την έχει διακόψει, μέχρι νεωτέρας...) βρικόλακες που ερωτεύονται με πάθος, λυκανθρώπους -πρωταθλητές του ζωώδους σεξ, νεράιδες που μπορεί να μην είναι ούτε τόσο αθώες ούτε τόσο νεράιδες όσο νομίζουμε και άλλα περίεργα πλάσματα της (άκρως επικίνδυνης κατά τους σεναριογράφους) υπαίθρου της Λουιζιάνας.

Βασισμένη στη σειρά μυθιστορημάτων «The Southern vampire mysteries» της Σαρλίν Χάρις, η τιμημένη με Emmy σειρά του Αλαν Μπολ έχει σημειώσει εξαιρετικά υψηλές «πτήσεις» με 2.000.000 εκατομμύρια θεατές στον πρώτο κύκλο της, 4.280.000 στον δεύτερο, 4.970.000 στον τρίτο, άλλους τόσους στον τέταρτο και 4.670.000 στον πέμπτο. Οπως επίσης έχει αναδειχθεί και η πιο δημοφιλής σειρά του HBO μετά τους περίφημους «Sopranos».

Οχι άδικα: η άκρως σουρεαλιστική αλλά και περίτεχνα δομημένη υπόθεση (ένα μεταμοντέρνο παραμύθι-θρίλερ με πολύ έρωτα, πολλή αγωνία, πολύ σπλάτερ και διαρκείς ανατροπές), το αριστοτεχνικό - γοητευτικό ζουμάρισμα της κάμερας στις βαλτώδεις επαρχίες των ΗΠΑ όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει αρκετές δεκαετίες πριν και οι στιβαρές ερμηνείες είναι οι τρεις παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υποδειγματικού προϊόντος της «νέας τηλεόρασης». Της τηλεόρασης, δηλαδή, που συναγωνίζεται επί ίσοις όροις τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, συχνά αφήνοντάς τα πίσω.

Οσο για τους ηθοποιούς, η Καναδο-νεοζηλανδή Αννα Πάκουιν – θυμάστε το μελαγχολικό κοριτσάκι στα «Μαθήματα πιάνου» της Τζέιμς Κάμπιον που κέρδισε Οσκαρ για την ερμηνεία του; – στον ρόλο της Σούκι Στόκχαουζ, που διχάζεται ανάμεσα στον έρωτά της για δύο βαμπίρ, διαθέτει το χιούμορ και το μέτρο που απαιτούνται ώστε η ακραία προσωπικότητα που ενσαρκώνει (μια θνητή που ανακαλύπτει ότι είναι νεράιδα) να βρει τις απαραίτητες ισορροπίες.

Και αν στο σίριαλ βρήκε τον ρόλο της ζωής της καθώς στη Σούκι οφείλει κυρίως τη φήμη της (το «Πιάνο» είναι μια σχεδόν ξεχασμένη ιστορία), πιθανώς να βρήκε και τον έρωτα της ζωής της: τον Αύγουστο του 2010 (μερικούς μήνες αφότου είχε αποκαλυφθεί ως bisexual) παντρεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της, τον Βρετανό Στίβεν Μόιερ (έναν από τους δύο βρικόλακες), με τον οποίο και απέκτησε δίδυμα.

Δεύτερος βρικόλακας που ερίζει για την καρδιά της ασχημούλας αλλά μοιραίας Σούκι (η οποία έχει πέραση και στους λυκανθρώπους και στους «πολυμορφικούς», δηλαδή εκείνους που παίρνουν τη μορφή ζώων) είναι ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, υιός του γνωστού σουηδού ηθοποιού Στέλαν Σκάρσγκαρντ, συμπρωταγωνιστής της Lady Gaga στο βιντεοκλίπ «Paparazzi» και πρωταγωνιστής της «Μελαγχολίας» του Λαρς φον Τρίερ. Ενδεικτικοί, τέλος, της αισθητικής και του πνεύματος που διατρέχει της σειράς, οι τίτλοι έναρξης κατά τη διάρκεια των οποίων ακούγεται το «Bad things» του Τζέις Εβερετ.


Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 18/4/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου