Προσεχώς

Προσεχώς

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Ελληνική κινηματογραφική εβδομάδα «ταξιδεύει» στη Γενεύη

Ελληνική εβδομάδα στην Γενεύη, με θέατρο, κινηματογράφο και street art, από την εγχώρια παραγωγή της τελευταίας τριετίας.

Το αφιέρωμα φιλοξενείται στο θέατρο St Gervais της Γενεύης, από την Δευτέρα 29 του μηνός έως και τις 2 Μαΐου, με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
Yπό τον τίτλο «Ματιές στη σύγχρονη Ελληνική Σκηνή» θα προβληθούν οκτώ ελληνικές μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες, η θεατρική παράσταση «Χαίρε Νύμφη», της Λένας Κιτσοπούλου, ενώ μεγάλου μεγέθους τυπώματα έργων τέχνης του δρόμου, street art, θα καλύπτουν όλους του χώρους του θεάτρου St Gervais, από την είσοδο, το φουαγιέ, τους διαδρόμους, ακόμα και το ασανσέρ, δίνοντας μια γεύση στους επισκέπτες, από δρόμους της Αθήνας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι η «Ακαδημία Πλάτωνος», του Φίλιππου Τσίτου, «ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ», της Ρηνιώς Δραγασάκη, οι μικρού μήκους «Casus Belli», του Γιώργου Ζώη (2010)και «Χαμομήλι», του Νεριντάν Ζιντζιρία, «45 βαθμοί», του Τζώρτζη Γρηγοράκη, «Μακαρισμοί», του Αριστοτέλη Μαραγκού, «Δημοκρατία, ο δρόμος του Σταυρού», του Μάρκου Γκαστίν και «Wasted Youth», των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιάν Βόγκελ .

Καθημερινά, σε όλη την διάρκεια του αφιερώματος, θα παρουσιάζεται η παράσταση «Χαίρε Νύμφη» του Γρηγόρη Ξενόπουλου, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου, που ανέβηκε πέρυσι στο «Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν», με τους Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννο Περλέγκα, Γιάννη Κότσιφα, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρο Τσώτση, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Γιάννη Καπελέρη, Λένα Κιτσοπούλου.

Από την εγχώρια τέχνη του δρόμου, θα εκτεθούν έργα των Cacao Rocks, Sox, Zamie Omga, Stmts Stmts, Don Fortys, Nteko Rataratats, Dimitris Ntokos, Wild Drawing, b.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου