Προσεχώς

Προσεχώς

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Μια Κρητικοπούλα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου

“Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη”

Η τελευταία ταινία του Νίκου Κούνδουρου, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ηρακλειώτισσα Εύα Ψυλλάκη, εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα και διαδραματίζεται σ’ ένα μικρό ελληνικό λιμάνι στον Νότο της Πελοποννήσου, όπου έχει αναπτυχθεί μια μικρή εμπορική πόλη με εύκολη επικοινωνία για εμπορικές συναλλαγές με Μαρόκο-Τυνησία-Αλγέρι.

Στη δραστήρια πόλη έχει δημιουργηθεί επίσης μια πολύγλωσση στοά μασόνων, ενώ σ’ ένα παλιό αρχοντικό έχει στεγαστεί το κέντρο των κοριτσιών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης-ένας ολόκληρος κόσμος από γυναίκες, που η υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή τις έφερε στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, μια ομάδα Παλαιστινίων κομάντος επιδιώκουν την κατάληψη ενός πλοίου που μεταφέρει πολεμικό υλικό από την Πελοπόννησο στο λιμάνι της Χάιφα. Η Σάρα (Εύα Ψυλλάκη), στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τους δολοφόνους της Εβραίας μάνας της, έρχεται αντιμέτωπη με σκοτεινές αλήθειες που αφορούν στην παράνομη δράση του πατέρα της σε σχέση με το ύποπτο φορτίο του πλοίου.

Παράλληλα διατηρεί μία νοσηρή ερωτική σχέση με τον Κουρτ, Νεοναζί υποτακτικό του πατέρα της, προσπαθώντας να του εκμαιεύσει πληροφορίες. Ο εκδότης της εφημερίδας όπου εργάζεται, την παρακινεί να αναζητήσει στοιχεία σε ένα παλιό αρχοντικό όπου στεγάζονται 17 γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σε μάταιη αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Στη ζωή της εισβάλει αναπάντεχα ο αρχηγός μιας ομάδας Παλαιστινίων κομάντος, που την βάζει σε υποψίες αλλά και προσωπικά διλήμματα...

Η συνάντησή τους καταλήγει στην δραματική σύγκρουση δύο ασυμβίβαστων κόσμων, αυτών της Εβραίας και του Παλαιστίνιου.

Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό στους κινηματογράφους από την ερχόμενη Πέμπτη, με εταιρία διανομής την Feelgood.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου