Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η Google παρουσιάζει το «Project Glass», τα γυαλιά του μέλλοντος!

Ναι, είναι γεγονός ότι διανύουμε μία εποχή, στην οποία μπορούμε να χαιρόμαστε πολυτελή τεχνολογικά αριστουργήματα (masterpiece), που μέχρι τώρα μπορούσαμε να απολαύσουμε μόνο μέσα από ταινίες.

Τα μυστικά εργαστήρια Google X έδωσαν σήμερα λεπτομέρειες από το νέο τους project που ακούει στο όνομα
Project Glass.

Η εταιρεία αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εξέλιξη αυτού του project και σύμφωνα με οσα μεταδίδει το BBC η νέα ανακάλυψη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, σε σημείο που αν κάποιος επιθυμεί να τραβήξει μία φωτογραφία θα μπορεί πια να το κάνει μέσω αυτού του gadget.

«Η τεχνολογία δεν στέκεται πια εμπόδιο. Για παράδειγμα αν θέλω να τραβήξω μια φωτογραφία δεν χρειάζεται να βγάλω από την τσέπη το κινητό αλλά απλώς πατάω ένα κουμπί στα γυαλιά και αυτό ήταν», σχολιάζει επιστήμονας από το πειραματικό εργαστήριο.

Υποτίθεται μάλιστα, ότι θα μπορείς να ακούς και μουσική, ωστόσο εδώ δεν παρουσιάζονται κάποια handsfree.





Πώς θα λειτουργούν τώρα τα hi - teck γυαλιά του μέλλοντος;

Τα «μαγικά» γυαλιά δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς θα λειτουργούν, διαθέτουν κομψούς ασημένιους σκελετούς πάνω στους οποίους είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί-οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο-χρήστη τους, καθώς περπατά, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να βλέπει βίντεο.

Όταν ο χρήστης φορά και ενεργοποιεί τα ειδικά γυαλιά, αυτά εμφανίζουν στο οπτικό πεδίο του διάφορα εικονίδια με παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, όπως π.χ. το δελτίο καιρού ή οδηγίες προσανατολισμού στην πόλη μέσω του Google Maps. Μπορούν ακόμα να θυμίσουν στον χρήστη ότι έχει ένα ραντεβού ή να τον ενημερώσουν ότι ένας φίλος του έστειλε ένα μήνυμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα υποστηρίζονται από σύστημα android και θα έχουν τις δυνατότητες που έχουν τα απλά τηλέφωνα (βιντεοκλήση, ημερολόγιο, χάρτες με gps, φωτογραφίες, μουσική, καιρός κ.λπ), ενώ οι επιλογές στην «οθόνη» θα γίνονται με μικρές κινήσεις του κεφαλιού και φωνητικές εντολές.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία παρουσιάζει μόνο μερικές φωτογραφίες και ένα βίντεο για να δείξει πως η ίδια οραματίζεται το μέλλον και τα πράγματα που η τεχνολογία αυτή θα μας επιτρέψει να κάνουμε λίγα χρόνια μετά.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο η εμπορική κυκλοφορία των γυαλιών είναι ακόμα υπόθεση μακρινή...

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, τα γυαλιά θα αρχίσουν να τα δοκιμάζουν υπάλληλοι της Google το καλοκαίρι και μπορεί να είναι διαθέσιμα στο εμπόριο ακόμα και στο τέλος του χρόνου.

Άλλες εταιρείες, όπως η Apple, η Sony και η Microsoft, έχουν κατά καιρούς κάνει γνωστό ότι εξετάζουν ιδέες για τη δημιουργία μικροσκοπικών οθονών που θα προβάλουν ψηφιακό περιεχόμενο μπροστά στα μάτια των χρηστών.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου