Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Οι Dead Can Dance για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Μετά την ανακοίνωση της επανένωσής τους και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, το γνωστό «ατμοσφαιρικό» σχήμα από την Αυστραλία Dead Can Dance έρχεται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα.

Οι συναυλίες αυτές θα είναι οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις τους μετά την «απουσία» τους από την παγκόσμια μουσική σκηνή, από το 2005 και μετά, οπότε και πραγματοποίησαν την τελευταία τους περιοδεία. Η παγκόσμια περιοδεία τους ξεκινά το 2012 -με 22 συναυλίες στην Ευρώπη- και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, καθώς θα επισκεφτούν τέσσερις ηπείρους μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών.

Οι Dead Can Dance θα κυκλοφορήσουν το νέο άλμπουμ τους (το πρώτο μετά το Spiritchaser του 1996), το οποίο θα παρουσιάσουν στην παγκόσμια περιοδεία τους.

Ο Μπρένταν Πέρι δήλωσε σχετικά: «Η Λίζα (Τζέραλντ) και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε πάλι μαζί. Ξεκινήσαμε να γράφουμε το νέο άλμπουμ το φθινόπωρο του 2011 και στις αρχές του χρόνου θα ολοκληρωθεί το τελευταίο μέρος της ηχογράφησης στα στούντιο Quivvy στην Ιρλανδία.

» Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το συγκρότημα ξανασμίγει την εποχή του χρόνου που η φύση ξαναγεννιέται. Τα σχέδια της περιοδείας έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και ήδη έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα μουσικών για να μας συνοδεύσουν σε αυτήν. Στις συναυλίες αυτές θα παίξουμε τραγούδια από το νέο άλμπουμ, αλλά και παλιότερα γνωστά κομμάτια σε καινούργιες εκτελέσεις».

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει με τα πρώτα εισιτήρια να κοστίζουν 28 ευρώ, ενώ τα επόμενα εισιτήρια θα κοστίζουν 35 ευρώ. Όταν εξαντληθούν, η τιμή τους θα ανέρχεται στα 40 ευρώ.

Το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήρια από το Tickethouse (Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς), για την Αθήνα και το Musicland (Μητροπόλεως 102) για την Θεσσαλονίκη. Ηλεκτρονικά διατίθενται από τις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου