Όπως εξηγεί ανακοίνωση της DT, το πείραμα πραγματοποιήθηκε στέλνοντας πακέτα δεδομένων από το Βερολίνο στο Ανόβερο και πίσω στο Βερολίνο, μια συνολική απόσταση 734 δεδομένων. Τα δεδομένα διοχετεύθηκαν σε ένα και μόνο κανάλι (μήκος κύματος) μιας μεμονωμένη οπτικής ίνας, η οποία έχει πάχος μικρότερο από μια ανθρώπινη τρίχα.
Δεδομένου ότι κάθε οπτική ίνα προσφέρει μέχρι και 48 κανάλια, η νέα τεχνολογία επιτρέπει ταχύτητες έως και 24,6 Gbps -αυτό θα επέτρεπε τη μετάδοση 3.696 CD μουσικής το δευτερόλεπτο.
Η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα που έδωσε το πείραμα ήταν 523Gbps, ωστόσο ένα μέρος αυτού του εύρους ζώνης χρησιμοποιήθηκε για τη διόρθωση λαθών στα σήματα.
Το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την γαλλική Alcatel-Lucent.
Όπως επισημαίνει η DT, η αύξηση της ταχύτητας των οπτικών ινών θα επέτρεπε την επιτάχυνση του Διαδικτύου χωρίς την ανάγκη εγκατάσταση νέων καλωδίων και υποδομών.
Μέχρι σήμερα, το παγκόσμιο ρεκόρ μετάδοσης δεδομένων σε πραγματικές συνθήκες ήταν 186 Gbps. Είχε ανακοινωθεί το Δεκέμβριο του 2011 από ευρω-αμερικανική ερευνητική κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων το CERN.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου