Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«iPad HD» ονομάζεται το tablet που θα παρουσιάσει η Apple σήμερα Τετάρτη

Το τρίτο μοντέλο της σειράς iPad δεν θα ονομάζεται iPad 3 όπως ήθελαν οι φήμες -η Apple προτίμησε το όνομα iPad HD για να προμοτάρει το βασικότερο νέο χαρακτηριστικό της συσκευής, που είναι η οθόνη υψηλής ανάλυσης, αναφέρει ο δικτυακός τόπος τεχνολογίας CNet

Το όνομα του νέου μοντέλου, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το απόγευμα της Τετάρτης στο Σαν Φρανσίσκο, φέρεται να αποκάλυψε ένας προγραμματιστής «που είχε προσφέρει αξιόπιστες πληροφορίες και στο παρελθόν».

Για την ίδια ονομασία κάνουν επίσης λόγο προηγούμενα δημοσιεύματα στα ιστολόγια Gizmodo και VentureBeat.

Γνωστή για την επιτηδευμένη μυστικοπάθειά της, η Apple δεν έχει αποκαλύψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας ταμπλέτας (και δεν έχει καν επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζεται να λανσάρει νέο iPad).

Το Διαδίκτυο, όμως, βρίθει από ανεπιβεβαίωτες αναφορές για τις βελτιώσεις στο τρίτο μοντέλο:

  • Όλοι δείχνουν να συμφωνούν ότι το νέο iPad διαθέτει οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, πιθανώς QXGA στα 2.048x1.536 εικονοστοιχεία.
  • Δεδομένου ότι όλες οι εφαρμογές (app) για την ταμπλέτα έχουν γραφτεί για οθόνη με διαγώνιο 9,7 ίντσες και αναλογία πλευρών 4:3, οι διαστάσεις αυτές είναι εντελώς απίθανο να αλλάξουν.
  • Ο επεξεργαστής A5 που χρησιμοποιείται στο iPad 2 και το iPhone 4S πιθανότατα θα αντικατασταθεί με τον νέο A6. Το νέο τσιπ λέγεται ότι θα είναι τετραπύρηνο, αυτό όμως θα περιόριζε τη διάρκεια της μπαταρίας.
  • Μετά το iPhone 4S, η λειτουργία φωνητικών εντολών και αναζητήσεων Siri φτάνει και στο iPad.
  • Η νέα ταμπλέτα είναι πιθανό να προσφέρει υποστήριξη για δίκτυα τέταρτης γενιάς LTE.
Μένει να διευκρινιστεί στα αποκαλυπτήρια της Τετάρτης αν το iPad 2 θα παραμείνει στην αγορά με μειωμένη τιμή.

Η εκδήλωση της Apple στο Σαν Φρανσίσκο προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου