Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αυτοκίνητο-κινηματογράφος!

Ονομάζεται Smart Forstars και κάνει ό,τι ακριβώς μαρτυρεί το όνομά του, καθώς μπορεί να μας πάει μια βόλτα μέχρι τα αστέρια…. του σινεμά!


Κινηματογράφος στους τέσσερις τροχούς
Το μυστικό του χαριτωμένου ηλεκτροκίνητου οχήματος κρύβεται στον υπερσύγχρονο προτζέκτορα που εντοπίζεται στο μπροστινό καπό, ο οποίος μπορεί να μεταμορφώσει οποιαδήποτε επιφάνεια (π.χ. τοίχος κ.ά.) σε μια οθόνη υπαίθριου σινεμά, χαρίζοντας σε οδηγό και συνοδηγό λίγη από τη μαγεία του ντράιβ-ιν.


Τα αποκαλυπτήρια της έξυπνης ιδέας πραγματοποιήθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, που άνοιξε τις πύλες του στις 29 Οκτωβρίου.
«Το Smart αποτελεί το πιο οικονομικό ηλεκτροκίνητο όχημα της Ευρώπης» αναφέρει η διευθύνων σύμβουλος της Smart, δρ Ανέτ Γουίνκλερ. «Πέρα από τις μηδενικές εκπομπές του και την ευελιξία του, ο κάτοχός του μπορεί πλέον να ρυθμίσει την ιδανική εσωτερική θερμοκρασία του οχήματος με τη βοήθεια ενός smartphoneπροτού μπει μέσα».
«Χάρη στην ενισχυμένη του μπαταρία και τον ενσωματωμένο προτζέκτορα που διαθέτει, τοSmart Forstars μπορεί να μεταμορφώσει έναν άχαρο γκρίζο τοίχο σε έναν “ζωντανό” υπαίθριο κινηματογράφο» εξηγεί η ίδια.
Smartphone σε ρόλο… τηλεχειριστηρίου
Σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία, ο χειρισμός του προτζέκτορα πραγματοποιείται απλά και γρήγορα μέσω της τεχνολογίας Bluetooth και μιας ειδικής εφαρμογής του iPhone της Apple. Για ακόμη μεγαλύτερη κινηματογραφική απόλαυση μάλιστα, το όχημα ψυχαγωγίας διαθέτει ένα πλήρες σύστημα ήχου ενσωματωμένο στους αεραγωγούς που βρίσκονται πίσω από την πόρτα.
Σχεδιασμένο ώστε το μπροστινό του μέρος να θυμίζει πρόσωπο, το Smart Forstars διαθέτει ακόμα γυάλινη οροφή επιτρέποντας έτσι την παρακολούθηση ταινιών υπό το φως και τη θέα των αστεριών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου