Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκρίθηκαν τα γυρίσματα ταινίας στην Κνωσό

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στο πλαίσιο της παραγωγής ταινίας μυθοπλασίας με τίτλο «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου». Πρόκειται για το μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ που εκτυλίσσεται -μεταξύ άλλων χωρών- στην Ελλάδα της δεκαετίας του ΄60 και συγκεκριμένα στην Αθήνα και στην Κρήτη, με την Κνωσό να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς αποτελεί το ανατριχιαστικό σκηνικό ενός φόνου.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε, χτες, ομόφωνα τη θετική γνωμοδότησή του στο αίτημα της εταιρίας Zelus Pictures Ltd για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, με το σκεπτικό ότι είναι μια καλή ευκαιρία προβολής της χώρας μας.

Στην ταινία, που θα σκηνοθετήσει ο Χοσέιν Αμινί, ο οποίος διασκεύασε και το μυθιστόρημα της Χάισμιθ, πρωταγωνιστούν ο Βίγκο Μόρτενσεν (διάσημος από τη συμμετοχή του στον «'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και όχι μόνον) και η Κίρστεν Ντανστ, που έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 8 ετών στις «Ιστορίες της Νέας Υόρκης» του Γούντι 'Αλεν, έγινε δε ευρύτερα γνωστή  από τη συμμετοχή της στην τριλογία του Spiderman. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Τα μέλη του ΚΑΣ απασχόλησαν κι άλλα γυρίσματα, όπως το αίτημα της γαλλογερμανικής τηλεόρασης «ARTE», που πήρε την άδεια να κινηματογραφήσει από τις 14 ως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας Α΄, Γ΄, Ζ΄ και Ι' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Σκοπός των γυρισμάτων είναι η παραγωγή ντοκιμαντέρ πολιτιστικού-ενημερωτικού περιεχομένου.

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου και ως προς το αίτημα του ιδιωτικού δικτύου «TV Osaka» για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και τον λόφο του Φιλοπάππου. Τα γυρίσματα θα γίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 και το οπτικοακουστικό υλικό που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο παραγωγής δίωρου τηλεοπτικού προγράμματος με τίτλο «Wafu-sohnke-Made in Japan Found in The World».

Πηγή: ΑΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου