Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 06/09/2012

Στη Ρώμη με αγάπη / To Rome with Love

Του Γούντι Αλεν.
Με τους: Γούντι Αλεν, Πενέλοπε Κρουζ, Τζούντι Ντέιβις, Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αλεκ Μπόλντουιν, Ρομπέρτο Μπενίνι
Κωμωδία/ 2012/ΗΠΑ-Ιταλία-Ισπανία



Τι ανακούφιση, ο Γούντι Aλεν δεν έκανε άλλο ένα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι». Προφανώς η Ρώμη του πηγαίνει καλύτερα, γι’ αυτό και όχι μόνο βρίσκει πάλι τη ρέντα του, αλλά αποφασίζει να παίξει κι εκείνος σε ταινία του έξι χρόνια μετά το «Scoop». Κρατά για τον εαυτό του το ρόλο ενός πατέρα που, μαζί με τη σύζυγο Τζούντι Ντέιβις (τι ανεπανάληπτη ηθοποιός), πηγαίνει στη Ρώμη για να γνωρίσει τον Ιταλό αρραβωνιαστικό της κόρης του και ανακαλύπτει πως ο συμπέθερος είναι καταπληκτικός ερασιτέχνης τραγουδιστής όπερας - κι αποφασίζει να τον προωθήσει. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο νεκροθάφτης/τραγουδιστής νιώθει άνετα να τραγουδάει μόνο όταν είναι στο ντους! Παράλληλα, τρέχει η ιστορία του Αλεκ Μπόλντουιν που ξανασυναντά τον εαυτό του νέο, του Μπενίνι, που γίνεται ξάφνου διάσημος σε μία μέρα, κι ενός ζευγαριού που ανακαλύπτει τις χαρές της απιστίας. Ο παλιός, καλός Γούντι Αλεν είναι εδώ: με τις εμμονές για τον θάνατο, τον έρωτα, τα χρήματα - με ανανεωμένο χιούμορ όμως, ευρήματα στην πλοκή και σεναριακή, επί το πλείστον, συνοχή. Η καλύτερη ταινία του από το «Vicky Cristina Barcelona».


Ολική επαναφορά / Total Recall

Του Λεν Γουάισμαν. Με τους: Κόλιν Φάρελ, Τζέσικα Μπιλ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ
Επιστημονικής φαντασίας/ 2012/ ΗΠΑ-Καναδάς

Τι να λέμε τώρα, μερικές ταινίες είναι αξεπέραστες και η «Ολική επαναφορά» του Πολ Βερχόφεν είναι μία απ’ αυτές. Οσο κι αν προσπαθούν ο Λεν Γουάισμαν, η φασαριόζικη σκηνοθεσία του, τα φορτωμένα σκηνικά, η έλλειψη χιούμορ, η εμμονή του να χρησιμοποιεί τη γυναίκα του Κέιτ Μπέκινσεϊλ σε κάθε δεύτερο πλάνο και, όπως και να το κάνουμε, το αβαντάζ του ότι έχουν μεγαλώσει γενιές με την πρώτη «Επαναφορά», δεν καταφέρνουν να «σκοτώσουν» τις προκαταλήψεις κι έτσι μειώνουν τη δύναμη της ωραιότατης κατά τα άλλα ιστορίας.




Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό / Un cuento chino

Του Σεμπαστιάν Μπόρενσταϊν.
Με τους: Ρικάρντο Νταρίν, Μουριέλ Σάντα Ανα, Ιγνάσιο Χουάνγκ
Κωμωδία/ 2011/ Αργεντινή-Ισπανία

 Χαριτωμένη κωμωδία για έναν μοναχικό άντρα του οποίου η ζωή αλλάζει όταν αποφασίζει να βοηθήσει έναν Κινέζο που έχει χαθεί στο Μπουένος Αϊρες προσπαθώντας να βρει έναν ξάδερφό του. Βαθιά ανθρώπινη, με πολύ θετική διάθεση και την ωραιότατη ερμηνεία του Ρικάρντο Νταρίν, με φόντο μια αγελάδα που πέφτει από τον ουρανό!



Μην εμπιστεύεσαι κανέναν / The Cold Light of Day

Του Μαμπρούκ ελ Μεχρί.
Με τους: Μπρους Γουίλις, Χένρι Κέιβιλ, Σιγκούρνι Γουίβερ
Περιπέτεια/ 2012/ ΗΠΑ-Ισπανία

Θρίλερ για έναν άντρα που μπλέκεται σε μια συνωμοσία όταν μια ομάδα μυστικών πρακτόρων απαγάγει την οικογένειά του στην Ισπανία.

Νινότσκα / Ninotchka

Του Ερνστ Λούμπιτς
Με τους: Γκρέτα Γκάρμπο, Μέλβιν Ντάγκλας
Ρομαντική κομεντί/1939/ ΗΠΑ
 Η ταινία στην οποία «Η Γκάρμπο γελάει», όπως αναγραφόταν στην αφίσα της. Η αυστηρή Ρωσίδα Νινότσκα πηγαίνει στο Παρίσι για να συνετίσει τρεις συνεργάτες της και αντί γι’ αυτό πιάνει τον εαυτό της να γελά -και να ερωτεύεται- για πρώτη φορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου