Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κρίστοφ Βαλτζ και Τέρι Γκίλιαμ ψάχνουν για το νόημα της ζωής

Ο Τέρι Γκίλιαμ βαρέθηκε να κυνηγάει ανεμόμυλους και φαίνεται να έχει παραιτηθεί από τα σχέδια του «Δον Κιχώτη», αφού καλεί τον Κρίστοφ Βαλτζ για ένα εξίσου πάντως μεγαλόπνοο κι ευχόμαστε πιο τυχερό πρότζεκτ με τίτλο «The Zero Theorem». Ο πρώτος που προοριζόταν για πρωταγωνιστής του φιλμ που σχεδιαζόταν για καμιά τριετία (για Τέρι Γκίλιαμ μιλάμε) ήταν ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον, αλλά τελικά αποχώρησε αφήνοντας το σενάριο του Πατ Ράσιν πάντως σε καλά χέρια, αφού ο Αυστριακός κάτοχος Όσκαρ και προσεχώς πρωταγωνιστής και πάλι του Ταραντίνο στο «Ντζάνγκο» μας έχει συνηθίσει σε ενδιαφέρουσες ερμηνείες.

Αυτήν τη φορά θα υποδύεται τον Λεθ, μια ιδιοφυία στα κομπιούτερ να περνά την προσωπική του υπαρξιακή κρίση, καθώς δουλεύει σε ένα περιβάλλον όπου όλα ελέγχονται και παρακολουθούνται από μια σκοτεινή ανώτερη δύναμη το «Management». Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο αλλόκοτη, όταν ο μικρός γιος του «Management», Μπομπ, ένας νεαρός επαναστάτης με ταλέντο στις επιστήμες, βοηθάει τον Λεθ να ερευνήσουν το «Θεώρημα Μηδέν», μια θεωρία που αναζητεί το σκοπό της ύπαρξης. Σε ένα κόσμο εικονικής πραγματικότητας, virtual sex, ελεγχόμενων κινήσεων αλα big brother και ψηφιακών κόσμων, η αγωνία της ύπαρξης γίνεται αντικείμενο έρευνας, με τον ήρωα να προσπαθεί να καταλάβει αν ο μικρός συνεργάτης του τον κατασκοπεύει ή τον βοηθά.

Ο Γκίλιαμ πάντως δε σκοπεύει να περιμένει άλλα τρία χρόνια, αφού τα γυρίσματα της παράξενης αυτής ιστορίας με φιλοσοφικές προεκτάσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο με την υποστήριξη της Mediapro Studios. Ετοιμαζόμαστε για «κάψιμο» του εγκεφάλου όπως ο πρώην Μόντι Πάιθον ξέρει καλά να κάνει, αν (και μόνο αν) είναι στις καλές του.

cinemag
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου