Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Το ζεύγος Κοκοβίκου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Ο Αντωνάκης και η Ελένη Κοκοβίκου επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη μετά από 47 χρόνια.  Οι δύο αγαπημένοι κινηματογραφικοί ήρωες του Γιώργου Τζαβέλλα από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», που απέσπασε πολλά βραβεία και σε ξένα φεστιβάλ, θα ζωντανέψουν ξανά στις σκοτεινές αίθουσες εν έτει 2012, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ο οποίος ετοιμάζεται να κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη με την πρώτη του κινηματογραφική ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει την επόμενη σεζόν από τη Village.

Αν και ακόμα κρατούν μυστικό τον τίτλο και τους συντελεστές, εκτός από τον δημιουργό πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Μαρίνα Καλογήρου, ενώ το θρυλικό ζευγάρι του ασπρόμαυρου κινηματογράφου θα ενσαρκώσουν για μία ακόμη φορά η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου μιλάει στην «Espresso» και αποκαλύπτει τι κάνει σήμερα η Ελένη Κοκοβίκου, αλλά και την εκτίμηση που τρέφει για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που θεωρείται από τους μετρ της νέας γενιάς δημιουργών.

«Παίζουμε ο κ. Γιώργος Κωνσταντίνου κι εγώ στην καινούργια ταινία που γράφει και σκηνοθετεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ως Ελένη και Αντωνάκης Κοκοβίκου, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ταινία, απλώς είμαστε ο παππούς και η γιαγιά της πρωταγωνίστριας».

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της μεγάλης ηθοποιού του θεάτρου, η οποία συνεχίζοντας δηλώνει: «Είναι τόσο πρωτότυπο το σενάριο, που δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα. Δεν είναι όμως η συνέχεια της παλιάς ταινίας. Είμαστε εκείνο το ζευγάρι, αλλά ο παππούς και η γιαγιά με άλλο σενάριο, πάρα πολύ πρωτότυπο, και τα υπόλοιπα θα τα δείτε στην οθόνη».

Οσο για τη συνεργασία της με τον Χριστόφορο, η μεγάλη πρωταγωνίστρια λέει: «Τον θεωρώ ένα πολυτάλαντο παλικάρι,, αλλά συγχρόνως, επειδή τώρα τον γνώρισα από κοντά, είναι κι ένας υπέροχος άνθρωπος. Με ήθος, ευγένεια, μόρφωση, γελαστός. Και του εύχομαι καλή επιτυχία, γιατί είναι η πρώτη του ταινία. Μου θυμίζει πάρα πολλές φορές αυτό τον ήπιο και γλυκό χαρακτήρα που είχε ο Γιώργος Τζαβέλλας όταν γυρίζαμε την ταινία “Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα”. Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που παίζω σε αυτή την ταινία που σκηνοθετεί ο Παπακαλιάτης, και παίζουμε το δικό μας κομμάτι με τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Είναι ένα πολύ πρωτότυπο και ευφάνταστο σενάριο και μπορώ να πω ότι έχει κάνει μια μείξη ευφυέστατη ο Χριστόφορος. Μάλιστα, με πήρε σήμερα και είδε τα πρώτα δοκιμαστικά μονταρισμένα και είναι ενθουσιασμένος».

tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου