Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι Εκδικητές

Οι Avengers υπήρξε η απάντηση της Marvel στη Justice League της DC Comics. Από το πλήθος των υπερηρώων που συμμετείχαν σε αυτή, στην πρώτη ταινία επιλέχθηκαν οι: Hulk, Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow και Hawkeye. Τους περισσότερους τους έχουμε ήδη δει σε άλλες ταινίες. Αυτή τη φορά πρέπει να αφήσουν στην άκρη τους υπερηρωικούς εγωισμούς τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην απειλή του Λόκι (του αδελφού του Θορ). Η ταινία του Τζος Γουέντον έχει λάβει πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό (όλοι μιλούν για μια εντυπωσιακή και διασκεδαστική ταινία). Πρωταγωνιστούν οι: Κρις Χέμσγουερθ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κρις Έβανς, Τζέρεμι Ρένερ, Μαρκ Ράφαλο.




 Ο Υπουργός

Ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Στην ταινία του Πιέρ Σελέρ ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας αναγκάζεται να μεταβεί ένα βράδυ στον τόπο ενός αυτοκινητικού ατυχήματος. Εκεί ο υπουργός θα έρθει αντιμέτωπος με το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής. Η ταινία έλαβε βραβείο της επιτροπής στο Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβλάλ των Καννών και τρία βραβεία Σεζάρ. Πρωταγωνιστούν οι Ολιβιέ Γκουρμέ και Μισέλ Μπλαν.





Elles

Η Ζιλιέτ Μπινός πρωταγωνιστεί στην ταινία της Μαλγκορζάτα Ζουμόφσκα. Η Αν, δημοσιογράφος σε ένα μεγάλο γυναικείο περιοδικό, κάνει μια έρευνα για τις φοιτήτριες που καταφεύγουν στην πορνεία. Η Αλίσια και η Σαρλότ, που σπουδάζουν στο Παρίσι, της εκμυστηρεύονται τα πάντα χωρίς κανένα ταμπού. Αυτές οι εξομολογήσεις θα έχουν έναν αναπάντεχο αντίκτυπο στην Αν.

21 Jump Street (από 1η Μαΐου)

Πρόκειται για μεταφορά της τηλεοπτικής σειράς που έκανε διάσημο τον Τζόνι Ντεπ. Εδώ αποκτά έναν κωμικό χαρακτήρα, καθώς ολίγον τι γκαφατζήδες αναλαμβάνουν μια μυστική αποστολή: να υποδυθούν τους μαθητές σε ένα λύκειο, προκειμένου να εξαρθρώσουν μια σπείρα ναρκωτικών. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τσάνινγκ Τέιτουμ και Τζόνα Χιλ, ενώ ο Τζόνι Ντεπ κάνει ένα μικρό πέρασμα. Η σκηνοθεσία είναι των Φιλ Λορντ, Κρις Μίλερ.

Πατέρας Αφέντης

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική επανέκδοση της σεζόν. Η ταινία του 1977 χάρισε στους αδελφούς Ταβιάνι τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1977. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Γκάβινο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου και γιου βοσκού από τη Σαρδηνία, ο οποίος καταφέρνει να αντιμετωπίσει, να αντισταθεί και, εντέλει, να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα της κοινωνίας όπου μεγαλώνει, και να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας. Αυτή η εξέγερση στην πατρική καταπίεση, παρά την αντίθεση του βίαιου και βάναυσου πατέρα στις επιλογές που κάνει ο νεαρός, συνθέτουν μια πανέμορφη, λυρική, αν και σκληρή ταινία, όπου το μίσος με τη στοργή εναλλάσσονται.





Ο Ζωολογικός Μας Κήπος

Ο Ματ Ντέιμον ερμηνεύει τον Μπέντζαμιν Μι, έναν χήρο πατέρα δύο παιδιών που αποφάσισε να αποκτήσει έναν ζωολογικό κήπο με απρόσμενα αποτελέσματα. Πρόκειται για πραγματική ιστορία, η οποία όμως μεταφέρεται στην οθόνη από τον Κάμερον Κρόου με τρόπο απόλυτα προβλέψιμο. Με τη Σκάρλετ Γιόχανσον.




Η Αίσθηση του Έρωτα

Στο χαρτί η υπόθεση ακούγεται ενδιαφέρουσα. Ένας Βρετανός σεφ γνωρίζει μια επιδημιολόγο σε μια μετα-αποκαλυπτική κοινωνία, όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν μία μία τις αισθήσεις τους και ξεκινούν μια ερωτική σχέση. Δυστυχώς, οι κριτικοί αναφέρουν ότι η καλή ιδέα έμεινε στο χαρτί και ο Ντέιβιντ Μακένζι, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης του Νεαρού Αδάμ δεν κατόρθωσε να μεταφέρει την απελπισία και το συναίσθημα στη μεγάλη οθόνη και αρκέστηκε σε μια ψευτοφιλοσοφική θεώρηση της κατάστασης.







Poker Face (από 1η Μαΐου)


Μια ελληνική αισθηματική κομεντί (ένα είδος που δεν βλέπουμε συχνά από Έλληνες σκηνοθέτες) ετοίμασε ο Χρήστος Δήμας. Η Νίκη είναι μεγαλωμένη μέσα σε έναν κόσμο τζόγου. Έχει το «Χάρισμα», δηλαδή ένα λούτρινο παπαγαλάκι-γούρι. Όταν το παπαγαλάκι το κλέβει ένας παιδικός φίλος της Νίκης, η τύχη κάνει φτερά. Στο πρωταγωνιστικό ζεύγος ο Άλκις Κούρκουλος και η Εύη Σαουλίδου.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου