Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Με το «Moonrise Kingdom» του Γουές Άντερσον σηκώνει αυλαία το 65ο Φεστιβάλ των Καννών

Με τη νέα ταινία του Γουές Άντερσον, Moonrise Kingdom θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έντουαρντ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Τίλντα Σουίντον, Χάρβεϊ Καϊτέλ και φυσικά οι παλιοί γνώριμοι του σκηνοθέτη Μπιλ Μάρεϊ και Τζέισον Σουόρτσμαν.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960 και παρακολουθεί δύο ανήλικους ερωτευμένους που το σκάνε, αφήνοντας πίσω τους μια ολόκληρη πόλη να αναρωτιέται για την εξαφάνισή τους.

Η ταινία που σύμφωνα με πολλούς εμπνέεται από τον «Τρελό Πιερό» Ζαν Λικ Γκοντάρ έρχεται στην Κρουαζέτ από έναν σκηνοθέτη που δεν έχει προβάλλει ποτέ ταινία του στο Φεστιβάλ των Καννών.

«Ο Γουές Άντερσον είναι μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του αμερικανικού σινεμά, στο οποίο φέρνει ένα ιδιαίτερο προσωπικό άγγιγμα, κυρίως με το Moonrise Kingdom, το οποίο αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για την καλλιτεχνική ελευθερία εντός της οποίας συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ευαίσθητος και ανεξάρτητος, αυτός ο θαυμαστής του Φελίνι και του Ρενουάρι είναι και ο ίδιος ένας εξαιρετικός και ευφάνταστος σκηνοθέτης» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό.

«Με τον Γουές Άντερσον στην έναρξη του 65ου Φεστιβάλ των Καννών, θα γιορτάσει η Κρουαζέτ το νέο αμερικανικό σινεμά» δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Ζιλ Ζακόμπ.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι φέτος ο σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι. Το Φεστιβάλ που γιορτάζει φέτος την 65η διοργάνωσή του θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου