Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ταινίες για ρομαντικούς και μη, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μέσα στα προβλήματα της εποχής, ο ρομαντισμός δεν περισσεύει. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δημιουργεί πάντα έντονες διαφωνίες: υπάρχουν οι υπέρμαχοι, εκείνοι που επιλέγουν να γιορτάσουν την ημέρα, και εκείνοι που διαφωνούν με κάθε είδους ρομαντικής έκφρασης, ειδικά όταν νιώθουν ότι αυτή περιλαμβάνει την εμπορευματοποίηση του έρωτα. Το in.gr επέλεξε ταινίες για ρομαντικούς και μη...

Δέκα ταινίες για όσους θέλουν να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο

  1. Love, Actually
  2. Ο Γάμος του Καλύτερου μου Φίλου
  3. Αμελί
  4. Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ
  5. Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι
  6. Πρόγευμα στο Τίφανις
  7. Άγρυπνος στο Σιάτλ
  8. Ενώ Εσύ κοιμόσουν
  9. Τέσσερις Γάμοι και Μια Κηδεία
  10. Pretty Woman
Και δέκα εναλλακτικές επιλογές

  • Η Αιώνια Λιακάδα Ενός καθαρού μυαλού: Ο Τζόελ και η Κλέμεντιν χωρίζουν. Εκείνη αποφασίζει να τον διαγράψει από τη μνήμη της (κυριολεκτικά). Εκείνος προσπαθεί να κρατηθεί με κάθε τρόπο στο μυαλό της. Οι Μισέλ Γκοντρί και Τσάρλι Κάουφμαν δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν τίποτα λιγότερο από μια εναλλακτική ρομαντική ταινία.
  • Ο Πρωτάρης: ένας φοιτητής ξεκινά μια σχέση με μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας που είναι και σύζυγος του συνεργάτη του πατέρα του, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι είναι ερωτευμένος με την κόρη της. Η ατάκα: «Κυρία Ρόμπινσον προσπαθείτε να με αποπλανήσετε;» έχει μείνει κλασική.
  • Νεκρή Νύφη: ένας ντροπαλός υποψήφιος γαμπρός προβάρει τους γαμήλιους όρκους του μπροστά σε έναν τάφο. Η νεκρή γυναίκα που βρίσκεται μέσα σε αυτόν θεωρεί ότι απευθύνονται σε αυτή και σηκώνεται από τον τάφο, θεωρώντας ότι είναι πλέον παντρεμένη.
    Ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον σε άλλη μια ταινία γεμάτη ρομαντισμό, τρυφερότητα, αλλά και σκοτεινό χιούμορ.
  • To die for: Η Νικόλ Κίντμαν αναρωτιέται: τι να τον κάνεις το σύζυγο όταν έχεις την τηλεόραση; Η Σουζάν Στόουν (την υποδύεται η Κίντμαν) θεωρεί ότι «αν δεν είσαι στην τηλεόραση, είσαι ένα τίποτα». Καθώς λοιπόν ο ρόλος της παρουσιάστριας για το δελτίου καιρού σε μικρό τοπικό κανάλι δεν την ικανοποιεί, πείθει δύο ανήλικους να σκοτώσουν το σύζυγό της, προκειμένου να αποκτήσει τη δημοσιότητα που λαχταρά.
  • Χθες το βράδυ: Η Τζοάνα (Κίρα Νάιτλι) είναι παντρεμένη με τον Μάικλ (Σαμ Ουόρδινγκτον). Όταν ο δεύτερος φεύγει για επαγγελματικό ταξίδι με την Λόρα (Εύα Μέντες), η Τζοάνα ανακαλύπτει ότι ο πρώην εραστής της, Άλεξ (Γκιγιόμ Κανέ), βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Δύο ζευγάρια εραστών, η έννοια της απιστίας, ένας χορός σε μια ταράτσα, βόλτες στη Νέα Υόρκη, αισθήματα ασφυκτικά. Μετά από αυτή την ταινία θα εύχεστε να μην είχατε ερωτευτεί ποτέ.
  • Τα χαλάσαμε: Βινς Βον και Τζένιφερ Ανιστον διαφωνούν, τσακώνονται, χωρίζουν. Και όποιον πάρει ο χάρος. Όποιος περίμενε ότι ο έρωτας είναι εύκολος, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.
  • Ο πόλεμος των Ρόουζ: Μετά από 18 χρόνια γάμου ο έρωτας μετατρέπεται σε άσβεστο μίσος και ο πόλεμος θα είναι ανελέητος.
  • Με την πρώτη: Ένα one night stand οδηγεί σε μια εγκυμοσύνη. Με αυτή την αντι-ρομαντική κομεντί ο θεατής χάνει κάθε όρεξη για έρωτα. Και για σεξ.
  • Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα: γιατί από το «Αντωνάκη μου» το ζευγάρι οδηγείται στο «Σκασμός» και στο «Βάζω το καπελάκι μου και φεύγω».
  • 500 μέρες με τη Σάμερ: Ή πως ο ήρωας μιας ταινίας αντιστρέφει όλα αυτά που λάτρεψε στην αρχή. Η σκηνή με το γαλάζιο σύμπαν (και η διαστρεβλωμένη συνέχειά της) είναι απλά εξαιρετική.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου