Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Θρίαμβος της Adele και φόρος τιμής στη Γ.Χιούστον στα φετινά Grammy


Η τραγουδίστρια της σόουλ, Adele, θριάμβευσε στα βραβεία Grammy, τα οποία σηματοδότησαν τη μουσική της επιστροφή μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις φωνητικές της χορδές. Η Adele κέρδισε σε όλες τις κατηγορίες που ήταν υποψήφια (έξι συνολικά). Η βραδιά μετατράπηκε σε φόρο τιμής στη σπουδαία φωνή, Γουίτνεϊ Χιούστον που «σίγησε» για πάντα το Σάββατο...

Η τελετή απονομής ξεκίνησε με τον παρουσιαστή Ελ Ελ Κουλ Τζέι να συλλυπείται την οικογένεια της Γουίτνεϊ Χιούστον και να προσεύχεται επί σκηνής γι' αυτήν.

Ο θάνατος της Χιούστον σε ηλικία 48 ετών μονοπώλησε σχεδόν τις συζητήσεις πριν από την εκδήλωση ενώ γίνονταν συνεχείς αναφορές σε αυτήν στην διάρκειά της.

Η Μέλανι Φιόνα, που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία της ερμηνείας R&B με το τραγούδι Fool For You είπε ότι η εκλιπούσα ήταν η πηγή της έμπνευσής της.

«Δε θα στεκόμουν εδώ αν δεν ήσουν εσύ» δήλωσε.

Η Adele κέρδισε σε όλες τις κατηγορίες που είχε προταθεί, ανάμεσά τους σε εκείνη για καλύτερο άλμπουμ (για το «21»), για καλύτερο τραγούδι της χρονιάς με το «Rolling in the Deep», για καλύτερη σόλο ερμηνείας ποπ τραγουδιού, με το «Someone Like You»

Η 23χρονη τραγουδίστρια, παραλαμβάνοντας τα πρώτα βραβεία, ευχαρίστησε τους χειρουργούς οι οποίοι αφαίρεσαν έναν πολύποδα από τις φωνητικές της χορδές.

Η Adele που «ξεκούραζε» τις φωνητικές της χορδές εν όψει της μεγάλης βραδιάς, ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε το Rolling in the Deep, ξεσηκώνοντας τους θεατές που την καταχειροκρότησαν όρθιοι.

Το ροκ συγκρότημα Foo Fighters ήταν επίσης στους μεγάλους κερδισμένους, αποσπώντας συνολικά πέντε βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό για την καλύτερη ροκ ερμηνεία με το Walk.

Ο επικεφαλής των Foo Fighters, Ντέιβ Γκρολ, επισήμανε ότι ο τελευταίος τους δίσκος ηχογραφήθηκε όχι σε στούντιο, «αλλά στο γκαράζ μου, με μερικά μικρόφωνα κι ένα κασετόφωνο».

Αυτό «δείχνει ότι το ανθρώπινο στοιχείο είναι το σημαντικό» στην μουσική, πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου