Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ θα προβληθεί το «L» του Μπ.Μακρίδη


Αφιέρωμα στο ελληνικό Φεστιβάλ έχει βαλθεί να διοργανώσει το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Αρκετές ταινίες και working project θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ, το οποίο ανακοίνωσε ότι το L, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό του τμήμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «L» συμμετέχει και στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σάντανς.

Το «L» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη και το σενάριο έχει υπογράψει ο Ευθύμης Φιλίππου (Άλπεις, Κυνόδοντας).

Είναι η πρώτη ελληνική ταινία που επιλέχθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σάντανς (19 - 29 Ιανουαρίου).

Η διαδρομή της ταινίας συνεχίζεται καθώς επιλέχθηκε και στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα (Tiger Awards) του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Rotterdam (25 Ιανουαρίου – 5 Φεβρουαρίου).

Η υπόθεση έχει ως εξής: ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Να σημειωθεί ότι στο Spectrum, το τμήμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ που αποτελείται από ταινίες που έχουν προβληθεί σε άλλα Φεστιβάλ, από παγκόσμιες πρεμιέρες και από δουλειές που έχουν εντυπωσιάσει –σύμφωνα με τους διοργανωτές- θα προβληθούν οι Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου και ο Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου.

Η ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ μετρά ήδη αρκετές παραγωγές, ανάμεσά τους την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έκτορα Λυγίζου με τίτλο Το Παιδί τρώει το Φαγητό του Πουλιού και τα working projects των Αργύρη Παπαδημητρίου (Wasted Youth) και Αθηνάς Ραχήλ-Τσαγγάρη (Attenberg) θα έχουν παρουσία στο Φεστιβάλ.

Το «L», σε παραγωγή της Beben Films με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους τον Φεβρουάριο του 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου