Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Με βραβεία στις βαλίτσες του επιστρέφει από το Σαν Σεμπαστιάν ο «Άδικος Κόσμος»

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό σινεμά. Ο Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου κατέκτησε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν βραβείο σκηνοθεσίας και ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή Αντώνη Καφετζόπουλο.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης συνεργασίας Τσίτου-Καφετζόπουλου που οδήγησε στην ταινία Ακαδημία Πλάτωνος (φιναλίστ του ευρωπαϊκού βραβείου LUX και με Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο), ο Άδικος Κόσμος πραγματοποιεί παρόμοια επιτυχημένη πορεία στα διεθνή Φεστιβάλ.

Ο Φίλιππος Τσίτο κατέκτησε στο Σαν Σεμπαστιάν, το οποίο διοργανώνεται στην Ισπανία, Ασημένιο Κοχύλι Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ βραβείο κατέκτησε και ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ συμμετείχαν ταινίες πολλών καταξιωμένων δημιουργών, όπως οι Αρτούρο Ριπστάιν, Τέρενς Ντέιβις, Χιροκάζου Κόρε-Έντα, Ζιλί Ντελπί και Σάρα Πόλεϊ.

Η υπόθεση θέλει τον Σωτήρη, έναν άνδρα που δουλεύει στην αστυνομία, διενεργώντας προανάκριση, να αποφασίζει μια μέρα να γίνει δίκαιος. Αποφασίζει να αθωώνει όσους έκαναν έγκλημα επειδή «δεν είχαν στον ήλιο μοίρα». Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει κατά λάθος έναν άνθρωπο.

Η Δώρα (Θ.Τζήμου) είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα. Και ενώ δεν είναι ιδιαίτερα συμπονετική, ο Σωτήρης την νιώθει σαν τον μοναδικό του σύμμαχο. Η «άδικη» Δώρα θα σώσει τον «δίκαιο» Σωτήρη; Και ο έρωτας;

Συγχαρητήρια από τον υπουργό Πολιτισμού

«Επιτυχίες σαν του Φίλιππου Τσίτου στο Σαν Σεμπαστιάν δίνουν σε όλους μας δύναμη και ελπίδα, γιατί αποδεικνύουν ότι οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, αυτές που θα τον βγάλουν από την κρίση, είναι όχι απλά ζωντανές αλλά πιο παρεμβατικές από ποτέ, και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε μετά τη βράβευση ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις «σημαντικές διακρίσεις που σημειώνει ο ελληνικός κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια'».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου