Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η γλώσσα των Dothraki

Μια νέα γλώσσα έρχεται στις ήδη υπάρχουσες που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Το όνομά της Dothraki και δημιουργήθηκε για την τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Game of Thrones».

Πρόκειται για την τελευταία γλώσσα που εφευρέθηκε από τον David J Peterson, ο οποίος ανήκει στην Language Creation Society. Η γλώσσα που δημιούργησε ο Peterson βασίζεται στην γλώσσα που μιλούσαν οι αυτόχθονες κάτοικοι της Dothraki Θάλασσας στη σειρά A Song of Ice and Fire απο τον George R. R. Martin.

Όλο το λεξιλόγιο της συγκεκριμένης γλώσσας την γνωρίζει μόνο ο Peterson.

Το λεξιλόγιο Dothraki δημιουργήθηκε από Peterson πολύ πριν από την προσαρμογή στην τηλεόραση. Το κανάλι HBO προσέλαβε τον συγκεκριμένο άνθρωπο για τη δημιουργία της γλώσσας, και μετά από μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων που περιλαμβάνουν πάνω από τριάντα άτομα, ο David Peterson επιλέχθηκε για την ανάπτυξη της γλώσσας Dothraki.

Παρέδωσε πάνω από 1700 λέξεις στο HBO πριν από την αρχική λήψη. Ο Peterson εμπνεύστηκε από την περιγραφή George RR Martin για τη γλώσσα, καθώς και από άλλες γλώσσες όπως Ρωσικά, Τουρκικά, Εσθονικά, Inuktitut και Σουαχίλι.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της, αυτή η γλώσσα θα βοηθήσει τους ηθοποιούς να θυμούνται καλύτερα τα λόγια τους στο έργο λόγω της απλότητας της.

dothras chek λέξη προς λέξη σημαίνει "βόλτα καλά" αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει "να είσαι χαλαρός.

jin ave sekke verven anni m'orvikoon λέξη προς λέξη σημαίνει: αυτός ο πατέρας δικός μου πολυ βίαιος με ενα μαστίγιο. Δηλαδή ο πατερας μου είναι πολυ βίαιος όταν κρατά το μαστίγιο...
Μάλιστα υπάρχει και ιστοσελίδα που δέχεται μαθητές που θέλουν να μάθουν την γλώσσα.

tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου